Marcinzp #1 Napisano 13 września 2015 CześćPosiadam wieżę Cambridge Audio Sonata; amplituner stereo + odtwarzacz CD, która gra z głośnikami Monitor Audio BR2.Proszę o radę, czy ma sens wymiana w tym zestawie głośników na lepsze, jeżeli tak to na jakie? W grę wchodziłyby nowe głośniki w cenie do sześciu tysięcy, skłaniałbym się ku podstawkowym. Pokój 16 m2, słucham rocka i klasykę. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #2 Napisano 13 września 2015 Można by kupić fajne, nawet bardzo dobre kolumny za 6 kzł a jeszcze lepsze, nawet rewelacyjne używane, za te pieniądze. Ja najczęściej polecam używane. Dlatego, że w tym przedziale cenowym każdy zdecydowanie dba o sprzęt. To nie taniocha, gdzie młodzież katuje takie zestawy i nie oszczędza na imprezach. Można znaleźć bardzo zadbane elementy zestawu.Ale co z tego, ze kupisz bardzo dobre, czy wręcz rewelacyjne zestawy głośnikowe, skoro Twój wzmacniacz nie pokaże ich walorów.Nie napędzi prawidłowo takich kolumn. O ile CD może jeszcze być, to wzmacniacz powinien być dużo lepszy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcinzp #3 Napisano 13 września 2015 Masz na myśli niewygórowaną moc wzmacniacza? Czy coś jeszcze jest z nim nie tak? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #4 Napisano 14 września 2015 Moc to nie wszystko. Mam na myśli ogólna słabą jakość tego wzmacniacza. Kolumny za 6 kzł potrzebują lepszego napędu.A poza tym jeśli masz na nowe kolumny 6 kzł i jeszcze na wzmacniacz plus źródło jakieś pieniądze, to szkoda ich wydawać na coś takiego.Jeśli Ci zależy na dobrym dźwięku, to napisz ile ogółem możesz przeznaczyć na zestaw stereo?> Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcinzp #5 Napisano 16 września 2015 Dzięki za pomoc. 6 tysięcy to cała suma na jaką mogę sobie obecnie pozwolić. Myślałem o tym aby najpierw kupić lepsze głośniki, które wydają mi się najgorszą częścią zestawu, a za jakiś czas dokupić do nich resztę. Chyba trochę poczekam, dozbieram kasy i kupię na początek głośniki do ~ 8 tysięcy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach