yellowocean4u Napisano 22 września 2015 Udostępnij Napisano 22 września 2015 Witam wszystkich! Chcialbym prosic was o rade w skomletowaniu zestawu: CD+wzmacniacz+kolumny za mniej wiecej 10 tys. , sprzet uzywany, rodzaj muzyki: Pop, rock, troche jazzu i soul. Pokoj ok. 25m2. Jestem z Warszawy. Dzieki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kubax Napisano 22 września 2015 Udostępnij Napisano 22 września 2015 Czesc-napisz może tez jakie brzmienie lubisz.Cieplejsze,bardziej muzykalne czy bardziej szczegółowe,detaliczne?10tys. to już dużo kasy-akurat m/w tyle ile ja dałem za swój zestaw (używany-wzmacniacz.CD i kolumny)Musisz bardziej okreslic czego oczekujesz od brzmienia-każdy lubi co innego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarneky Napisano 22 września 2015 Udostępnij Napisano 22 września 2015 Moje pytanie, czy chcesz kupić całe okablowanie, bo przy wydatku 10 000 przydałoby się na kable przeznaczyć jakieś 1 500. Poza tym czy na pewno CD, a może USB DAC, a może CD z wejściem USB? Ważne też czy lubisz głośno słuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 września 2015 Udostępnij Napisano 22 września 2015 Witaj,Jest wiele osób które nie widzi sensu w wydawaniu pieniędzy na "drogie" kable. Narzucanie że trzeba kupić za 1500 zł nie jest absolutnie wiążące. Jeśli znajdziesz w tej cenie poluj na Tannoy Precision 6.2 / Sonus Faber Toy Tower Do tego elektronika pokroju Creec Evolution 2 . Musical Fidelity M3i.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 22 września 2015 Udostępnij Napisano 22 września 2015 O ile nie zostały sprzedane, polecam świetne kolumny Canton Digital 2.1 (masz blisko, warto podjechać na odsłuch, bo oczywiście nie ma gwarancji, że taki dźwięk to będzie ten właściwy dla Ciebie). Sprzęt umożliwia znaczną redukcję wpływu akustyki pomieszczenia na brzmienie jak też dopasowanie charakterystyki dźwięku pod swój gust.Ze wzmacniaczy np. końcówka mocy MBL 8004 + jakiś tańszy przedwzmacniacz (Adcom GFP-565, T+A Pulsar P1000, Myryad MP100, Linn Wakonda lub lampowy), a w przyszłosci preamp z MBL-a ASR EmitterHegel H100Cantony grają neutralnie, co jest imo bardzo dobrym wyborem dla osoby słuchającej wielu rodzajów muzyki. Dostępny wachlarz regulacji w kontrolerze z powodzeniem zastąpi żonglerkę kablami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts