Tuxator Napisano 11 października 2015 Udostępnij Napisano 11 października 2015 Witam.Chciałbym skompletować kino domowe do otwartego pokoju 18m2 w bloku.Na początek chce kupić dwie kolumny frontowe w kolorze białym. Mój wybór padł na kolumny Pylon Sapphire 25 lub Sapphire 31.Zastanawiam się tylko czy Sapphire 31 nie będą za duże do mojego pokoju? Z kolei Sapphire 25 są 4 omowe i nie wiem za bardzo do czego je podpiąć.Zastanawiałem się nad Denon AVR-X2100W. Co o tym myślicie Czy kolumny 4 om w kinie będą sie dobrze grały? Czy podczas odsłuchów muzyki na wysokim poziomie głośności nie będzie to problemem?Kolumny Sapphire 25 lub Sapphire 31( nie wiem czy 18m2 nie będą za duże)Amplituner AVR-X2100W ( za ok 2000zł) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 października 2015 Udostępnij Napisano 11 października 2015 WitajZ artykułu w Audio http://audio.com.pl/testy/kino-domowe/ampl...2141-avr-x2100w wynika że ten Denon bez problemu obsługuje kolumny 4 omowe. Jeśli kolumny będą stać dość blisko ściany za nimi to Pylon Sapphire 25 powinny się dobrze sprawdzić. W tej samej sytuacji Pylon Sapphire 31 są sprawdzą się gorzej. Do tego faktycznie są dedykowane do większych pomieszczeń ( choć niewiele większych ). Przy kolumnach 4 ohm i amplitunerach dopuszczających wyłącznie 8 ohm często współpraca jest możliwa, jednak bywa że taka sytuacja prowadzi do częstego wyłączania się wzmacniacza na skutek uruchamiających się zabezpieczeń. W tym przypadku jednak ten konkretny amplituner powinien działać z takimi kolumnami bez najmniejszych problemów.http://audio.com.pl/images/9/5/8/32958-max...vr_x2100w_3.jpg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 października 2015 Udostępnij Napisano 11 października 2015 Witaj,Weź pod uwagę jeszcze konstrukcję Dali Zensor 7.To dobry amplituner. I bez obawy możesz do niego podłączać kolumny 4 omowe. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator audio Napisano 11 października 2015 Udostępnij Napisano 11 października 2015 Witam, chciałbym zakupić amplituner. Jaki sprzęt będzie w stanie najlepiej obsłużyć zestaw kolumn KEF? ( dwa razy front 10-100W- 8om) Central 10-120W - 8om , oraz subwoofer aktywny KEF PSW 1000.2 Obudowa zamknięta Głośnik: 200 mm Maksymalne ciśnienie: 106 dB Pasmo przenoszenia 38 Hz-150 kHz Moc wzmacniacza: 100W wymiary: 360 x 320 x 320mm . 50% muzyka 50 % filmy Interesuje mnie jak najtańszy amplituner do 1000 zł max(nowy) . Zastanawiałem się nad Pioneer VSX 329 można go dostać już za 700 zł . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuxator Napisano 11 października 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2015 Właściwie biorę również te Dali Zensor 7 taj jak piszesz S4Home ale sam nie mogę się zdecydować. Opieram sie tylko na opiniach bo nie mam za bardzo gdzie ich posłuchać. Wizualnie najbardziej podobają mi się Sapphire 31ale chyba bądą za duże na mój pokój. Więc na razie sam nie wiem co wybrać. A Ty ze swojej strony co bardziej bys polecał? Zensor czy Sapphire ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 października 2015 Udostępnij Napisano 11 października 2015 Cytat Witam, chciałbym zakupić amplituner. Jaki sprzęt będzie w stanie najlepiej obsłużyć zestaw kolumn KEF? ( dwa razy front 10-100W- 8om) Central 10-120W - 8om , oraz subwoofer aktywny KEF PSW 1000.2 Obudowa zamknięta Głośnik: 200 mm Maksymalne ciśnienie: 106 dB Pasmo przenoszenia 38 Hz-150 kHz Moc wzmacniacza: 100W wymiary: 360 x 320 x 320mm . 50% muzyka 50 % filmy Interesuje mnie jak najtańszy amplituner do 1000 zł max(nowy) . Zastanawiałem się nad Pioneer VSX 329 można go dostać już za 700 zł . Trochę za mało podałeś danych na temat kolumn które będą grały z przodu.KEF PSW 1000.2 fabrycznie jest subem z tunelem br wyprowadzonym w dół. Nie jest wykluczone jego użycie po jego całkowitym zamknięciu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator audio Napisano 11 października 2015 Udostępnij Napisano 11 października 2015 Posiadam głośniki frontoweKEF Cresta 10-100W IMP 8Central KEF Cresta 10-120W IMP8Subwoofer aktywny KEF PSW 1000.2Mam zamiar podłączyć głośniki do tv za pomocą kabla optycznego.Wcześniej głośniki grały z amplitunerem VSX D810S ale niestety coś mu dolega i nie działa subwoofer ani central w żadnej z konfiguracji. Tylko stereo. Prawdopodobnie padł DPS , który kosztuje 500 zł. Chce kupić sam amplituner gdyż odtwarzam wszystko z tv. youtube itd... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator audio Napisano 11 października 2015 Udostępnij Napisano 11 października 2015 Pioneer 529 ?Sony STR DH550?yamaha rx v447?denon avr x1000?który byłby najlepszy? wszystkie podobne cenowo. KEF Cresta 10-100W IMP 8Central KEF Cresta 10-120W IMP8Subwoofer aktywny KEF PSW 1000.2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 października 2015 Udostępnij Napisano 11 października 2015 Sądzę że jeśli chodzi o tani amplituner KD do takich głośników Pioneer VSX 329 powinien być odpowiedni. ( jeśli chodzi o nowy sprzęt )Jednak w podobnej cenie możesz kupić znacznie lepszy amplituner używany (na tyle nowy że jeszcze może być na gwarancji) .Szkoda ze dołączyłeś do tego już istniejącego tematu bo ma on niewiele wspólnego z Twoim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator audio Napisano 11 października 2015 Udostępnij Napisano 11 października 2015 a wyżej wymienione amplitunery? Jaki ewentualnie używany amplituner byłby najlepszy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 października 2015 Udostępnij Napisano 11 października 2015 Sporo zależy od własnych upodobań.Osobiście lubie amplitunery kd YamahyMyślę że ta oferta jest ciekawa:http://allegro.pl/yamaha-rx-v567-pilot-oka...5719446300.htmlTen model nie grał aż tak żywo jak jest to zwykle u tego producenta i sądzę ze powinien dobrze się zgrać z Crestami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 października 2015 Udostępnij Napisano 12 października 2015 Cytat Właściwie biorę również te Dali Zensor 7 taj jak piszesz S4Home ale sam nie mogę się zdecydować. Opieram sie tylko na opiniach bo nie mam za bardzo gdzie ich posłuchać. Wizualnie najbardziej podobają mi się Sapphire 31ale chyba bądą za duże na mój pokój. Więc na razie sam nie wiem co wybrać. A Ty ze swojej strony co bardziej bys polecał? Zensor czy Sapphire ? Obie konstrukcję są dobre i zbierają pozytywne opinie. Tutaj na pewno nie dokonasz złego wyboru.Pylony grają cieplej. Jak wspomniał kolega połączenie Z Denonem czasem daje zbyt ciepłe brzmienie, jednak jest to oczywiście indywidualne podejscie. Zensory z kolei grają nieco żywiej. Sa też ładnie wykonane....Nie dokonasz tu złej decyzji. Kwestia doboru amplitunera. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts