Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Nie wiem czy to dobre miejsce na tego typu pytanie (może lakoiczne) ale szukam szafki pod TV na sprzęt żeby przepuszczała dobrze powietrze i sprzet się nie przegrzewał a jednoczesnie żeby był zamknięty. Znalazłem tylko coś takiego co ma z przodu materiał jak na kolumnach czy ktoś widział coś podpobnego u Nas? Maja Soundconcept

Pozdrawiam

Gajjan
Napisano
A szafka musi być zamknięta podczas grania?
Nie wystarczy jak będzie normalnie zamknięta, a otwierana (przednie drzwiczki) tylko podczas głośniejszego grania?

Tego typu szafek jak z Twojego linku nie widziałem (bo i nigdy nie szukałem na swoje potrzeby).
Ale w razie czego można chyba w normalnej szafce wymienić front na materiałowy jak w firmie do której dałeś link....

Pozdrawiam
PS. Miejsce zamieszczenia Twojego wątku jest jak najbardziej OK.
Napisano
Szafki o najlepszej wentylacji to konstrukcje otwarte.
Czasem jednak jest potrzeba zamykania takiej szafki np. przed małymi dziećmi lub zwierzętami .
W takich szafkach powinny być zapewnione odpowiednie szczeliny i otwory wentylacyjne. Jeśli już nabędziemy taka szafkę która uniemożliwia przepływ powietrza potrzebujemy wtedy wykonać odpowiednie otwory sami. Jeśli nie potrafimy tego zrobić , trzeba dać to do wykonania komuś kto będzie potrafił to wykonać. Potrzebna jest do tego wiertarka i przyrząd do wycinania otworów w płycie wiórowej. Jedna część takich otworów musi znajdować się w dolnej części szafki a druga w górnej. To gdzie będą się one znajdować konkretnie zależy od wielu czynników.
Rozwiązanie z rozpiętym materiałem jak w meblu z linku jest stosunkowo mało praktyczne.