Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich na forum.
Zastanawiam sie nad kupnem tego produktu sony.

http://allegro.pl/sony-shake-x3d-mocny-dom...5563042074.html

Co sądzicie o tym produkcie, ktoś testował, używał tego sprzętu ?

Chcę sprzęt w tych granicach cenowych kupić do pokoju, bym mógł posłuchać od czasu do czasu czegoś z większym trochę basem.
Czy będzie potrzebna mi lepsza karta dźwiękowa do komputera jeśli będe coś chciał posłuchać z komputera ?

Czy sprzęt nadaje sie by umieścić go np. na szafie ?
Napisano
Ostatnio patrząc na te wyroby, to firma sony idzie w oświetlenie icon_wink.gif .
Byłem w salonie tej firmy bo brumiła jakaś kolumna z cyfrowymi wejściami i wbudowany wzmacniaczem - na imprezy , napisy że moc i ciśnienie akustyczne powyżej 1500W ( czyżby nowe jednostki miary ?) ale nie grała jak 10 normalnych kolumn, od takie umc-disco z lampkami.

Cytat

Czy sprzęt nadaje sie by umieścić go np. na szafie ?

Aż tak wysoki jesteś ?
Napisano
Wprawdzie napisano ze moc 1200W. Jednak nic nie piszą że to moc związana z dźwiękiem. Może to jest równoważnik mocy oświetlenia odpowiadający żarówkom o takiej mocy. Podświetlenie może być diodowe. Wtedy płacimy nie tylko za sprzęt grający ale i oświetleniowy.
Napisano
To nie chodzi że nie warto, ludzie kupią wszystko i co mają napisać potem że wtopili kasę ? Może kupili, chwalą, a nie mieli okazji z czym porównać, bo im się nie chciało ? Pytanie jest, co Ty potrzebujesz.
Nie wolisz jakiś normalny amplituner stereo z wejściem usb i radiem ww i dwoma normalnymi kolumnami podstawkowymi, aby to grało jak trzeba, a nie tylko świeciło i brumiło.
Potrzebny Ci taki plastikowy djski zestaw z dwoma mikrofonami, za spore pieniądze, aby stał na szafie ?

Edit: przeczytaj najpierw, warto. http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.html
Napisano
Ja straciłem zaufanie do sony, po tym jak zaprezentowali swoją kartę pamięci "for premium sound" : )

Sprzęt z aukcji to typowy wynalazek XXI wieku, podana oczywiście moc muzyczna, no bo potencjalny klient będzie patrzył na watty, a nie na brzmienie czy jakość, poza tym kto zrozumie zależność efektywności do mocy, komu zaimponuje 50W ? no cóż, widać, że sony celuje w najniższą grupę odbiorców audio tym sprzętem. Ja bym sobie odpuścił takie wynalazki i tak jak polecali koledzy wyżej poszukał dobrego stereo składające się z amplitunera/wzmacniacza oraz kolumn - obecnie dobry zestaw tego typu, nie tylko brzmieniowo (poprawny) ale także jakośćiowo można kupić za śmieszne pieniądze icon_wink.gif