Przemek2222 Napisano 21 października 2015 Udostępnij Napisano 21 października 2015 Witam wszystkich na forum. Zastanawiam sie nad kupnem tego produktu sony. http://allegro.pl/sony-shake-x3d-mocny-dom...5563042074.htmlCo sądzicie o tym produkcie, ktoś testował, używał tego sprzętu ?Chcę sprzęt w tych granicach cenowych kupić do pokoju, bym mógł posłuchać od czasu do czasu czegoś z większym trochę basem. Czy będzie potrzebna mi lepsza karta dźwiękowa do komputera jeśli będe coś chciał posłuchać z komputera ?Czy sprzęt nadaje sie by umieścić go np. na szafie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 21 października 2015 Udostępnij Napisano 21 października 2015 Ostatnio patrząc na te wyroby, to firma sony idzie w oświetlenie . Byłem w salonie tej firmy bo brumiła jakaś kolumna z cyfrowymi wejściami i wbudowany wzmacniaczem - na imprezy , napisy że moc i ciśnienie akustyczne powyżej 1500W ( czyżby nowe jednostki miary ?) ale nie grała jak 10 normalnych kolumn, od takie umc-disco z lampkami. Cytat Czy sprzęt nadaje sie by umieścić go np. na szafie ? Aż tak wysoki jesteś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 października 2015 Udostępnij Napisano 21 października 2015 Wprawdzie napisano ze moc 1200W. Jednak nic nie piszą że to moc związana z dźwiękiem. Może to jest równoważnik mocy oświetlenia odpowiadający żarówkom o takiej mocy. Podświetlenie może być diodowe. Wtedy płacimy nie tylko za sprzęt grający ale i oświetleniowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek2222 Napisano 21 października 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2015 czyli ten zestaw raczej nie warto kupować?Jak widziałem na internecie dość dobre opinie są Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 21 października 2015 Udostępnij Napisano 21 października 2015 To nie chodzi że nie warto, ludzie kupią wszystko i co mają napisać potem że wtopili kasę ? Może kupili, chwalą, a nie mieli okazji z czym porównać, bo im się nie chciało ? Pytanie jest, co Ty potrzebujesz.Nie wolisz jakiś normalny amplituner stereo z wejściem usb i radiem ww i dwoma normalnymi kolumnami podstawkowymi, aby to grało jak trzeba, a nie tylko świeciło i brumiło.Potrzebny Ci taki plastikowy djski zestaw z dwoma mikrofonami, za spore pieniądze, aby stał na szafie ?Edit: przeczytaj najpierw, warto. http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malipczuk Napisano 24 października 2015 Udostępnij Napisano 24 października 2015 Ja straciłem zaufanie do sony, po tym jak zaprezentowali swoją kartę pamięci "for premium sound" : ) Sprzęt z aukcji to typowy wynalazek XXI wieku, podana oczywiście moc muzyczna, no bo potencjalny klient będzie patrzył na watty, a nie na brzmienie czy jakość, poza tym kto zrozumie zależność efektywności do mocy, komu zaimponuje 50W ? no cóż, widać, że sony celuje w najniższą grupę odbiorców audio tym sprzętem. Ja bym sobie odpuścił takie wynalazki i tak jak polecali koledzy wyżej poszukał dobrego stereo składające się z amplitunera/wzmacniacza oraz kolumn - obecnie dobry zestaw tego typu, nie tylko brzmieniowo (poprawny) ale także jakośćiowo można kupić za śmieszne pieniądze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts