rp19 Napisano 28 października 2015 Udostępnij Napisano 28 października 2015 Mam suba aktywnego po podłączeniu pod sprzęt to głośnik charczy jak by miał membrane dziurawą . ale głośnik jest cały i po wymianie głośnika na inny tak samo się zachowuje ,co może być przyczyną tak dziwni grającego suba ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 października 2015 Udostępnij Napisano 28 października 2015 Sprawdzałeś na innym kablu???Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rp19 Napisano 29 października 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2015 (edytowany) Tak raz mialem podlączony pod telefon i pod 2 wieże na różnych kablach. Telefon pod cinch-jack . A wieże cinch-cinch . Też podłączyłem pod high level in/out sygnał byl z glośników ale cały czas sub tak samo reaguje. A jest mozliwość że wzmacniacz jest uszkodzony ? Edytowano 31 października 2015 przez RoRo Korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić/poprawić swoją wypowiedź-zamiast pisać jeden post po drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 października 2015 Udostępnij Napisano 29 października 2015 Właśnie to jest najbardziej prawdopodobne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rp19 Napisano 31 października 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2015 A jak bym zrobil zdjęcie to czy ktoś by mi wskazał co by moglo być zepsute ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 października 2015 Udostępnij Napisano 31 października 2015 Jest pewne prawdopodobieństwo ze zdjęcie może pomóc. Jednak najłatwiej będzie jeśli zajrzy do niego do środka ktoś kto się na tym zna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malipczuk Napisano 1 listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 listopada 2015 Cytat A jak bym zrobil zdjęcie to czy ktoś by mi wskazał co by moglo być zepsute ? Jeśli coś się spaliło, przepaliło, wybuchło itd. to bardzo możliwe, że taki element będzie widoczny, jednak do jego uszkodzenia doszło z jakiegoś określonego powodu, być może innej - niewidocznej usterki w układzie. Jeśli nie jesteś w stanie rozpoznać awarii, to zapewne nie poradzisz sobie również z lutowaniem i samą wymianą, a z doświadczenia mogę ci powiedzieć, że takie chałupnicze naprawy kończą się jeszcze gorszymy awariami i większymi kosztami naprawy, tutaj zapewne pracuje skomplikowany wzmacniacz w klasie D wykonany w dodatku w technologii SMD co znacznie utrudnia naprawę. Poszukaj w okolicy elektronika, myślę, że on nie powinien mieć poważniejszego problemu z naprawą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rp19 Napisano 5 listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2015 zamieszczam dwa zdjęcia to są dwie płytki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 listopada 2015 Po zdjęciach widać że to gruba awaria wzmacniacza . Nie wolno go podłączać do sieci przed naprawą. Obawiam się ze sam sobie z tym nie dasz rady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rp19 Napisano 11 listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2015 Dziekuje za odpowiedzi. Ja tego magnata dostalem od kolegi i nie wiem co sie szybciej z nim dzialo. Ja nie potrafie znalesc usterki bo nie wiem od czego bym mial zaczac ale jak ktos by mi podpowiedzial jak sprawdzac i i w ktorym miejscu to ja miernik uniwersny mam ? Czy to wystarczy ? I lutowac tez umiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasir Napisano 17 listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 listopada 2015 Jeśli to rzeczywiście elektronika to będzie kiepsko. Szkoda takiej maszyny --------------------Najwięcej o muzyce zawsze nam mówi cisza, która panuje jak artysta występuje. wynajem samochodów K.Wojewódzki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts