Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Mam suba aktywnego po podłączeniu pod sprzęt to głośnik charczy jak by miał membrane dziurawą . ale głośnik jest cały i po wymianie głośnika na inny tak samo się zachowuje ,
co może być przyczyną tak dziwni grającego suba ?

DSC01446.jpg

Napisano (edytowany)
Tak raz mialem podlączony pod telefon i pod 2 wieże na różnych kablach. Telefon pod cinch-jack . A wieże cinch-cinch . Też podłączyłem pod high level in/out sygnał byl z glośników ale cały czas sub tak samo reaguje.

A jest mozliwość że wzmacniacz jest uszkodzony ? Edytowano przez RoRo
Korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić/poprawić swoją wypowiedź-zamiast pisać jeden post po drugim.
Napisano
Cytat

A jak bym zrobil zdjęcie to czy ktoś by mi wskazał co by moglo być zepsute ?

Jeśli coś się spaliło, przepaliło, wybuchło itd. to bardzo możliwe, że taki element będzie widoczny, jednak do jego uszkodzenia doszło z jakiegoś określonego powodu, być może innej - niewidocznej usterki w układzie. Jeśli nie jesteś w stanie rozpoznać awarii, to zapewne nie poradzisz sobie również z lutowaniem i samą wymianą, a z doświadczenia mogę ci powiedzieć, że takie chałupnicze naprawy kończą się jeszcze gorszymy awariami i większymi kosztami naprawy, tutaj zapewne pracuje skomplikowany wzmacniacz w klasie D wykonany w dodatku w technologii SMD co znacznie utrudnia naprawę. Poszukaj w okolicy elektronika, myślę, że on nie powinien mieć poważniejszego problemu z naprawą.
Napisano
Dziekuje za odpowiedzi. Ja tego magnata dostalem od kolegi i nie wiem co sie szybciej z nim dzialo. Ja nie potrafie znalesc usterki bo nie wiem od czego bym mial zaczac ale jak ktos by mi podpowiedzial jak sprawdzac i i w ktorym miejscu to ja miernik uniwersny mam ? Czy to wystarczy ? I lutowac tez umiem.