Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam

Poszukuje sprzętu muzycznego, chyba zdecyduje się na 5.1, który miałby nagłośnić ok. 40 m2 Salon łączony z kuchnią, całe mieszkanie ma 60m2 i jeszcze jakiś zapas na imprezke pod altaną, która znajduje się zaraz obok domu.
Zależy mi aby amplituner łączył się bezprzewodowo z telefonem, tabletem czy komputerem.
Budżetu nie mam określonego, chciałabym się najpierw zorientować ile trzeba szykować na coś sensownie grającego.
To co mogę dodać o swoich preferencjach, muzyka 80% filmy 20% i fajny ciepły basss icon_smile.gif

Czekam na porady

Pozdrawiam! icon_smile.gif
Napisano
Napisałaś że szukasz sprzętu muzycznego, a potem jeszcze zaznaczyłaś że w 80% będzie muzyka słuchana, dodatkowo spory metraż.
To duże wymaganie stawiane przed amplitunerem kina domowego ( są gorsze kwestii muzyki od sprzętu stereo) i kolumnami .
Kwota może być obiektywnie biorąc spora, jeśli faktycznie stawiasz na jakość w muzyce, która będzie najczęściej puszczana.
Oczywiście jakość to rzecz dla każdego względna , ktoś zestawem kina za 3 tys się zachwyci inny zacznie szukać od kwoty 7 tys, w tych twoich wymaganiach raczej ta druga kwota.

Cytat

Zależy mi aby amplituner łączył się bezprzewodowo z telefonem, tabletem czy komputerem.

BTH zwykle jest , ale masz prostszą opcję nagrać muzykę, płyty na pendriva i włożyć na stałe w wejście usb icon_wink.gif amplitunera! Amplitunert kd , czy tunery sieciowe maja teraz stacje radiowe www ( kilka tys muzycznych stacji tematycznych ), tel jako źródło muzyki jest więc słabym pomysłem.

Cytat

i jeszcze jakiś zapas na imprezke pod altaną, która znajduje się zaraz obok domu.

Zapas czego, kabla, czy głośności ?

Imprezy z takim sprzętem na powietrzu to zły pomysł, masz tam pociągnięte przewody bezpiecznie, zabezpieczone miejsce ( wilgoć szkodzi) na głośniki ? Chyba że altana to raczej taras zaraz za oknem i drzwiami. Amplitunery kinowe ( ale i wzmacniacze stereo) mają zwykle opcję ( nie wdając się w zawiłości) tak zwanej drugiej strefy do nagłośnienia. Chyba mniej problemów to kupić jakiś fajny bombox z cd i usb .