Justyna #1 Napisano 3 listopada 2015 Witam Poszukuje sprzętu muzycznego, chyba zdecyduje się na 5.1, który miałby nagłośnić ok. 40 m2 Salon łączony z kuchnią, całe mieszkanie ma 60m2 i jeszcze jakiś zapas na imprezke pod altaną, która znajduje się zaraz obok domu. Zależy mi aby amplituner łączył się bezprzewodowo z telefonem, tabletem czy komputerem. Budżetu nie mam określonego, chciałabym się najpierw zorientować ile trzeba szykować na coś sensownie grającego. To co mogę dodać o swoich preferencjach, muzyka 80% filmy 20% i fajny ciepły basss Czekam na porady Pozdrawiam! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 4 listopada 2015 Napisałaś że szukasz sprzętu muzycznego, a potem jeszcze zaznaczyłaś że w 80% będzie muzyka słuchana, dodatkowo spory metraż. To duże wymaganie stawiane przed amplitunerem kina domowego ( są gorsze kwestii muzyki od sprzętu stereo) i kolumnami .Kwota może być obiektywnie biorąc spora, jeśli faktycznie stawiasz na jakość w muzyce, która będzie najczęściej puszczana.Oczywiście jakość to rzecz dla każdego względna , ktoś zestawem kina za 3 tys się zachwyci inny zacznie szukać od kwoty 7 tys, w tych twoich wymaganiach raczej ta druga kwota. Cytat Zależy mi aby amplituner łączył się bezprzewodowo z telefonem, tabletem czy komputerem. BTH zwykle jest , ale masz prostszą opcję nagrać muzykę, płyty na pendriva i włożyć na stałe w wejście usb amplitunera! Amplitunert kd , czy tunery sieciowe maja teraz stacje radiowe www ( kilka tys muzycznych stacji tematycznych ), tel jako źródło muzyki jest więc słabym pomysłem. Cytat i jeszcze jakiś zapas na imprezke pod altaną, która znajduje się zaraz obok domu. Zapas czego, kabla, czy głośności ? Imprezy z takim sprzętem na powietrzu to zły pomysł, masz tam pociągnięte przewody bezpiecznie, zabezpieczone miejsce ( wilgoć szkodzi) na głośniki ? Chyba że altana to raczej taras zaraz za oknem i drzwiami. Amplitunery kinowe ( ale i wzmacniacze stereo) mają zwykle opcję ( nie wdając się w zawiłości) tak zwanej drugiej strefy do nagłośnienia. Chyba mniej problemów to kupić jakiś fajny bombox z cd i usb . Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 4 listopada 2015 Witaj,No właśnie może lepiej jest zastanowić się nad kwestią dobrego stereo? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach