Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam piszę ponownie, gdyż mam problem mógłby ktoś doradzić tak do koło 1800 zł jakieś głośniki (nie muszą być to kolumny stojące) w tej cenie jeszcze jakiś w miare amplituner, biorę pod uwagę używane zestawy. Czy do pokoju 12-15m2 starczyłby jakieś np 4 głośniki JBL Arena 120?
Ktoś ma o tym sprzęcie jakieś opinie? Używałbym w 90% do muzyki gdyż to mnie najbardziej kręci 5% do gier i 5% do filmów. Sprzęt byłby podłączony do kompa w którym mam kartę dźwiękową ASUS Xonar DG.Cenię sobie dobry bass i krystaliczne brzmienie.
Jeżeli zestaw od tej ceny wystawał tam 300 zł też wezmę pod uwagę.
Jakieś propozycje?
I jeżeli to możliwe fajnie by było gdyby ten sprzęt byłby na terenie Wawy lub w woj mazowieckim
Ktoś pomoże?
Pozdrawiam Serdecznie
Napisano
Jeśli chcesz mieć zestaw kinowy z głównym przeznaczeniem do muzyki , to lepiej zwróci większa uwagę na jakość kolumn przednich. Polecał bym Ci bardziej kolumny takie jak Magnat Quantum 673 na przód a na tył raczej coś takiego jak Medion : http://allegro.pl/kolumna-glosnikowa-25w-r...5686313175.html. Zapewne usłyszysz ze lepiej jest skupić się na stereo. Wtedy można bardziej skupić się na jakości np. wzmacniacza.
Napisano
Tak, masz rację ja zaproponuję stereo.
W takim pomieszczeniu kino będzie się gniotło. Głośniki będą bardzo blisko siebie. No i 5 % korzystania z kina to mało aby w niego inwestować.

Kolumny Magnat Quantum 673 lub
http://allegro.pl/magnat-shadow-205-para-b...5914903270.html

I do tego wzmacniacz np z używanych Denon PMA 560, Sony TA F 190 ewentualnie coś produktów Yamahy.

W razie pytań lub wycen zapraszam
Napisano
Głośniki bardzo podobne do siebie,
Mam wrażenie że seria Shadow jest zapotrzebowaniem na rynku w kolumny w kolorze białym.
675 mają nieco więcej basu(2 wyloty bas reflex), jest lepiej kontrolowany poprzez eliminacje fal stojących w obudowie (zwężenie). Co do wysoko tonowego nie byłem w stanie wskazać który gra lepiej. Przeczuwam że są to te same głośniczki. Tylko w serii Quantum głośnik występuje w takiej mini tubce.

Pozdrawiam