Mariano italiano Napisano 11 lutego 2016 Napisano 11 lutego 2016 Szanowni koledzy i koleżanki, Proszę o pomoc w znalezieniu kolumn podstawkowych do w/w wzmacniacza. Wzmacniacz ten gra bardzo detalicznie, spokojnie, dźwięk jest kulturalny. Minusem (dla mnie) tego urządzenia jest, że nadaje się TYLKO do muzyki gdzie nie potrzeba "wykopu". Bas jest szczupły i szybki. Przesłuchiwałem go na Infinity SM 122 oraz jakis glośnikach od wieży Sony z bass reflexem. Do wysokich tonów i średnicy nie mam zastrzeżeń - jest naprawdę nieźle. Szukam dobrych kolumny do 1000zł, które wydobędą nieco basu i wykopu z zestawu. Mówię nieco - ożywią go nieco w dolnym zakresie, dodadzą ciepła na basie i troche go spowolnią, dodadzą mięsa w dolnych częstotliwościach. Muzyka, której słucham jest spokojna, ale brakuje mi troche dołu.Chcę nabyć kolumny używane. Pomieszczenie ma 17 metrów kwadratowych.Szerokość regału - 29 cm. Więc dość blisko ściany będą. Proszę o pomoc i pozdrawiam. Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 11 lutego 2016 Napisano 11 lutego 2016 Cytat Szerokość regału - 29 cm. Więc dość blisko ściany będą. Regał ?, może chociaż komody...? 29 cm to bardzo mało, niektóre kolumny mają taką głębokość. Niestety.Z monitorów które fajnie dociążają dół i dają sporo ciepła, nieco temperując ostrą górę są mission m31i, m32i ciężkie i solidne, niestety też głębokie.inna propozycja Tannoy m2, http://www.hifi.pl/recenzje/kolumny/tannoymercurym2.php , ewentualnie mx2. Problemem wszystkich jest też poza głębokością tylny br., niby można zatkać gabeczką.Z nieco droższych , ale w budżecie uzywane Castle knight 2 ( podobne problemy jw) , Nowe quantum 673 (jw)Czy przedni br uratuje sprawę, w niewielkim raczej stopniu, nie mam nic w głowie poza Monitor audio bx2, tyle że mają sporo góry i aż tak basowe i ciepłe nie są. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 15 lutego 2016 Napisano 15 lutego 2016 Fakt ten Marantz nie powala energicznością. Jest raczej naturalny. Kolega wyżej dobrze doradza z uzywanych Tannoy M2.Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts