herbi87 Napisano 2 marca 2016 Udostępnij Napisano 2 marca 2016 Witam serdecznie!Na wstępie chciałbym powiedzieć, że w temacie sprzętu audio jestem trochę zielony, więc bardzo liczę na waszą pomoc.Chciałbym kupić kino domowe za około 3000 zł. Jeśli stwierdzę, że warto będzie trochę dołożyć myślę, że nie będzie to wielki problem.Sprzęt miałby być podłączony do ps4 i dekodera nc+, więc chcę zestaw 5.1. Chciałbym również dowiedzieć się w jaki sposób, jakimi kablami najlepiej podłączyć te sprzęty do kina (więc musiałbym też zwrócić uwagę na to ile jakich wejść potrzebuje amplituner). Bardzo rzadko oglądam filmy na płytach przeważnie jest to właśnie nc+ lub pendrive.Bardzo lubię słuchać też muzyki ze spotify (obecnie na pc z głośnikami creative 2.1, więc cokolwiek kupię będzie lepsze). Słucham różnych gatunków muzycznych, ale z naciskiem na electropop, pop, czy hip-hop.Rozmiar pomieszczenia to 5 na 4 metry.Wiem, że przy tej kwocie możliwości dopiero się rozpoczynają, więc rozważam też kupienie w pierwszej kolejności amplitunera i dwóch kolumn.Pozdrawiam serdecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PromatAudio Napisano 3 marca 2016 Udostępnij Napisano 3 marca 2016 Na amplituner sieciowy (radio internetowe, Spotify) musisz założyć ok. 2000,- (np. Onkyo TX-NR545)Jeśli znajdziesz gdzieś taniej to więcej Ci zostanie na głośniki. Stosunkowo niezły jest zestaw Quadral Quintas 6500 albo Jamo z serii Studio.Na pierwszy system będzie OK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi87 Napisano 3 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2016 Cytat Na amplituner sieciowy (radio internetowe, Spotify) musisz założyć ok. 2000,- (np. Onkyo TX-NR545)Jeśli znajdziesz gdzieś taniej to więcej Ci zostanie na głośniki. Stosunkowo niezły jest zestaw Quadral Quintas 6500 albo Jamo z serii Studio.Na pierwszy system będzie OK. A gdybym zrezygnował z amplitunera sieciowego? Spotify od biedy mogę włączyć sobie na konsoli czy tv. Z tego co wiem to konsolę i dekoder najlepiej podłączyć za pomocą kabla optycznego, więc amplituner będzie musiał mieć dwa takie wejścia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PromatAudio Napisano 4 marca 2016 Udostępnij Napisano 4 marca 2016 Tańsze amplitunery maja przeważnie jedno wejście cyfrowe, możesz poszukać - choć taki np. Onkyo TX-NR444 ma dwa wejścia ale jest zaledwie 200pln tańszy od 545, więc na pewno lepiej dołożyć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 marca 2016 Udostępnij Napisano 4 marca 2016 Witaj,Najlepszy możliwy wybór w tych pieniądzach ot Quadral Quintas 6500 i amplituner Denon X1200 lub wspomniany Onkyo 545.W razie pytań lub wycen zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts