Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich!

Mam problem z wyceną mojego sprzętu firmy Diora - jak widać na zdjęciu, składa się z 4 segmentów i 2 kolumn. Na Allegro czy na OLX, ceny są tak różne, że nie wiem już za ile mógłbym wystawić sprzęt - cena samego wzmacniacza wahała się od 80 do nawet 200 zł. Sprzęt jest sprawny, ma tylko niewielkie zarysowania na górze obudowy.

Dziękuję za wszelkie wskazówki icon_wink.gif

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano
Diora Midi, chyba najlepszy w tamtym czasie zestaw klasy standard pod względem rozwiązań, funkcjonalności i brzmienia. Sam WS354 posiada rozwiązania zaczerpnięte z japońskich wzmacniaczy najlepszego okresu i o niebo różni się od "łopatologicznych" wzmacniaczy z podobnych półek PRL'u. Ogólnie brzmienie tego wzmacniacza jest zaskakująco dobre nawet jak na ówczesne standardy. Niestety polski sprzęt kosztuje tyle na ile wygląda, a, że midi pomimo nowoczesnych rozwiązań i dobrych parametrów wygląda jak zabawkowa wieżyczka niskiej klasy to tyle też kosztuje. W praktyce zestaw wart około 500zł. Nie wiem jak wypadają ceny tych kolumn głośnikowych. Ale zestaw wieżowy 055S (tuner z syntezą częstotliwości oraz magnetofon kasetowy z dwoma kieszeniami) sam (bez kolumn) kosztuje około 300-350zł (sprawny w dobrym stanie).
Napisano
Wojtek60,
fajny zestaw - rzadko jest spotykany w komplecie z kolumnami.

A jako ciekawostka - to do takiego zestawu można było jeszcze kupić timer, czyli zegar (oczywiście jednolity stylistycznie z resztą komponentów, bardzo podobny do tunera).

Pozdrawiam
Napisano
Wojtek60 świetna ta wieżyczka jest i co najważniejsze w bardzo ładnym stanie jak na swój wiek. Tak sobie myślę, jak CI się mocno nie spieszy ze sprzedażą (w końcu te parę stów to i tak się szybko rozejdzie , chyba że potrzebujesz pilnie) to może dobrze by było wierzę zabezpieczyć , wrzucić gdzieś na strych i np. za 20 lat sprzedać. Myślę, że mógłbyś cenę o wiele większą uzyskać i to nie z uwagi na inflację tylko na to , że taki sprzęt byłby niezłym zabytkiem i gratką dla np. kolekcjonerów ... Kto wie, może ktoś by dał solidną cenę ... (..takie luźne przemyślenia)
Napisano
A jako ciekawostka - to do takiego zestawu można było jeszcze kupić timer, czyli zegar (oczywiście jednolity stylistycznie z resztą komponentów, bardzo podobny do tunera).

Mało tego był jeszcze gramofon a nawet tuner satelitarny icon_razz.gif