zbignieww Napisano 10 maja 2016 Udostępnij Napisano 10 maja 2016 Witam, temat nieco inny.....Postawiłem letniaka, pokój ma 20m2potrzebuję aby fachowcy mi doradzili używany wzmacniacz i kolumny do 1000złpodepnę to pod kompa na odsłuchu będzie flac i mp3 ( ale nie wiem czy w tej cenie bedzie różnica w jakości)doradźcie proszę jakis wzmak i kolumny, które zagrają, jesli da sie w tej cenie będzie trochę mocy, coś możliwie najsensowniejszegonie pisze o 200w rms bo budę rozwali, coś co zagra głośno, jakimś cudem wmiarę czysto i troche bassu bedziedziekujemyslalem o pioneer a 223 ale jakie glosniki pod to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 10 maja 2016 Udostępnij Napisano 10 maja 2016 Cześć. A za jaką sumę możesz nabyć tego Pioneera? Pliki Flac (lepiej niż mp3) z komputera i tak będą słabe jakościowo jeśli nie puścisz ich przez DAC. Oczywiście na początek możesz podłączyć komputer jakimiś kablami/adapterami/przejściówkami.Ale warto kiedyś parę setek przeznaczyć na przetwornik (DAC).Do 20 metrów za 1000 zł można kupić tyle różnych, dobrych zestawów stereo, że na pewno coś sensownego się znajdzie.Z mocą nie ma co przesadzać. Dobry tranzystorowy wzmacniacz nawet 30 - 40 watowy spokojnie da radę. A jak będzie ciut mocniejszy, to już chyba na wyrost. Lepiej kupić coś co zagra kulturalnie, nie będzie szybko męczyło przy dłuższym słuchaniu.Niskie tony w języku polskim to ostatecznie bas ale nie bass. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbignieww Napisano 10 maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2016 (edytowany) WZMAK pioniera moge mieć za 250zl 100% sprawniak, jakie głosniki pod to? Edytowano 10 maja 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 11 maja 2016 Udostępnij Napisano 11 maja 2016 Raczej jakie kolumny (głośnikowe)? Samych głośników nie kupuj Ok, wzmacniacz może być a kolumn poszukamy. Szału nie będzie w tej cenie, ale na pewno da się coś ciekawego znaleźć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbignieww Napisano 11 maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2016 a zatem jakie kolumny, altus 140 np?cos innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 11 maja 2016 Udostępnij Napisano 11 maja 2016 Altus czy Alton to nie będzie dobre połączenie - te kolumny są dość przeciętne.Mówiąc krótko - relikt PRLu.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 11 maja 2016 Udostępnij Napisano 11 maja 2016 RoRo, że Altusy i Altony to kolumny "dość przeciętne", to bardzo dyplomatycznie określiłeś te "kalumnie" jak je nazywam.Na pewno poszukamy lepszych. Może jutro? Ja dziś naprawdę nie miałem czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbignieww Napisano 12 maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2016 ok, poczekam dzien dwa, prosze o konkretne sugestie pod wzmacniacz , który podałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 12 maja 2016 Udostępnij Napisano 12 maja 2016 Najciekawsze jakie znalazłem:http://allegro.pl/kolumny-canton-fonum-630...6181981003.htmlalbo tańsze, ale naprawdę niezłe:http://allegro.pl/uznane-kolumny-fine-arts...6178724879.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts