Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Potrzebuję pomocy w doborze amplitunera pod moje kolumny a są to jak w temacie Monitor Audio GS60 , z czasem dokupię centralny jak i surround z podobnej serii.

Mój metraż 24m2 , gatunki muzyczne pop/rock/hip-hop/dance
Chciałbym przeznaczyć około 3-4k używany lub nowy , zależy mi na hdmi aby podłączyć konsolę/odtwarzacz multimedialny.

Moja propozycja której nie słyszałem to Arcam Avr600 , co o tym klocku sądzicie?
Napisano
Dzień dobry.
Kolumny Monitor Audio GS są wymagające od amplitunera, dobrze zagrają tylko w konfiguracjach z mocnym, wydajnym urządzeniem. Biorąc to pod uwagę oraz położny także nacisk na odsłuch muzyki, zdecydowanie polecam amplituner Anthem MRX-310. To mocny, wydajny, dobrze wyposażony (jedynie poza funkcjonalnością sieciową) amplituner, który moim zdaniem będzie najlepszą opcją do Twojego systemu.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą.
Napisano
Witaj,

W tym budzicie idź raczej w używkę.
To wymagające kolumny. Zastosowanie średniej klasy amplitunera nie wyciągnie prawidłowego brzmienia z kolumn.
Z nowych polecał bym Onkyo RZ900 lub RZ810 jednak to wyższe kwoty.

Alternatywą może być też tańszy amplituner pokroju Denon X3200, Yamaha 779 i zastosowanie zewnętrznego wzmacniacza. Jednak poprawi to odbiór frontów. Jeśli jednak dokupisz resztę podobnej klasy tam też może nie domagać.

Z używanych seria 7 Marantza 8 od Onkyo czy Avantage od Yamahy byłe nie 5ka.

Pozdrawiam i w razie pytań zapraszam