Krychu Napisano 24 czerwca 2016 Napisano 24 czerwca 2016 Potrzebuję pomocy w doborze amplitunera pod moje kolumny a są to jak w temacie Monitor Audio GS60 , z czasem dokupię centralny jak i surround z podobnej serii.Mój metraż 24m2 , gatunki muzyczne pop/rock/hip-hop/dance Chciałbym przeznaczyć około 3-4k używany lub nowy , zależy mi na hdmi aby podłączyć konsolę/odtwarzacz multimedialny.Moja propozycja której nie słyszałem to Arcam Avr600 , co o tym klocku sądzicie? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 26 czerwca 2016 Napisano 26 czerwca 2016 Dzień dobry.Kolumny Monitor Audio GS są wymagające od amplitunera, dobrze zagrają tylko w konfiguracjach z mocnym, wydajnym urządzeniem. Biorąc to pod uwagę oraz położny także nacisk na odsłuch muzyki, zdecydowanie polecam amplituner Anthem MRX-310. To mocny, wydajny, dobrze wyposażony (jedynie poza funkcjonalnością sieciową) amplituner, który moim zdaniem będzie najlepszą opcją do Twojego systemu.Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 26 czerwca 2016 Napisano 26 czerwca 2016 Witaj,W tym budzicie idź raczej w używkę. To wymagające kolumny. Zastosowanie średniej klasy amplitunera nie wyciągnie prawidłowego brzmienia z kolumn.Z nowych polecał bym Onkyo RZ900 lub RZ810 jednak to wyższe kwoty.Alternatywą może być też tańszy amplituner pokroju Denon X3200, Yamaha 779 i zastosowanie zewnętrznego wzmacniacza. Jednak poprawi to odbiór frontów. Jeśli jednak dokupisz resztę podobnej klasy tam też może nie domagać. Z używanych seria 7 Marantza 8 od Onkyo czy Avantage od Yamahy byłe nie 5ka.Pozdrawiam i w razie pytań zapraszam Odpisz, cytując
Recommended Posts