Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
S4Home dziekuje ci bardzo za info i nakierowanie mnie na tego Magnata bo mnie nakierowałaś podpowiedziałeś chociaż było to na forum AS wypożyczyłem go i sie u mnie sprawdził się w pokoju w bloku.Na AS też ci podziekowałem w temacie o Yamszce
Napisano
Wiele amplitunerów posiada możliwość zapisywania ustawień. Wtedy np. po resecie ustawień nie jest potrzebna kolejna kalibracja i jej ewentualne korekty. Nie wiem czy Twoja Yamaha posiada taką możliwość. Jednak informacje o tym są zwykle zawarte w instrukcji obsługi.
  • 3 weeks later...
Napisano
Jeśli układ kalibracji ustawił poziom subwoofera na +10dB ( max ) , to istnieje prawdopodobieństwo że amplituner nie zmieścił się w zakresie regulacji. Pisałem już o tym. Im wyższy jest poziom ustawiony na wyjściu z amplitunera, tym sygnał jest silniejszy w przewodzie doprowadzającym go do subwoofera.
Napisano
Ja go sam tak ustawiłem bo mi wyciszył.po kalibracji -2,5. Bo tak sie zastanawiam przetem miałem na innym amplifie na 0dB.Przeglądam tak poradniki i manual i tam piszą że najlepiej na 0 ustawić i tak się zastanawiam no ale wtedy będzie słabszy sygnał jak piszesz więc chyba lepiej nie bedzie