MobyDick Napisano 26 lipca 2016 Udostępnij Napisano 26 lipca 2016 Bo Twoim przypadku podział następuje w amplitunerze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 26 lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2016 A czy po aktualizacji oprogramowania amplitunera trzeba przeprowadzać kalibracje od nowa czy nie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lipca 2016 Udostępnij Napisano 28 lipca 2016 W większości przypadków tak. Z racji iż nic obecnie aktualizacja nowego nie wniesie, to na razie ja pomiń i ciesz się kinem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 29 lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2016 S4Home dziekuje ci bardzo za info i nakierowanie mnie na tego Magnata bo mnie nakierowałaś podpowiedziałeś chociaż było to na forum AS wypożyczyłem go i sie u mnie sprawdził się w pokoju w bloku.Na AS też ci podziekowałem w temacie o Yamszce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 lipca 2016 Udostępnij Napisano 29 lipca 2016 Wiele amplitunerów posiada możliwość zapisywania ustawień. Wtedy np. po resecie ustawień nie jest potrzebna kolejna kalibracja i jej ewentualne korekty. Nie wiem czy Twoja Yamaha posiada taką możliwość. Jednak informacje o tym są zwykle zawarte w instrukcji obsługi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 29 lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2016 Dzieki za info tobie też bardzo dziekuje za podpowiedzi MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 lipca 2016 Udostępnij Napisano 29 lipca 2016 Nie ma sprawy.Jak będziesz miał jakie kolwiek pytania audio-video to wal śmiało.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 16 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2016 Jak zalecacie ustawić Level kanału w amplitunerze dla suba na 0dB czy +10dB max?Czy te ustawienie zwiekszenia na (+) wpływa na siłe sygnału który przekazuje sub do amplifa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2016 Jeśli układ kalibracji ustawił poziom subwoofera na +10dB ( max ) , to istnieje prawdopodobieństwo że amplituner nie zmieścił się w zakresie regulacji. Pisałem już o tym. Im wyższy jest poziom ustawiony na wyjściu z amplitunera, tym sygnał jest silniejszy w przewodzie doprowadzającym go do subwoofera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 16 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2016 Ja go sam tak ustawiłem bo mi wyciszył.po kalibracji -2,5. Bo tak sie zastanawiam przetem miałem na innym amplifie na 0dB.Przeglądam tak poradniki i manual i tam piszą że najlepiej na 0 ustawić i tak się zastanawiam no ale wtedy będzie słabszy sygnał jak piszesz więc chyba lepiej nie bedzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2016 Na plus 10 raczej nie powinieneś go ustawiać jeśli kalibracja dała -2,5 to różnica 12 dużo!! Zwiększ na subie Zmniejsz na ampli.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts