Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Moje pytanie jest odnośnie ustawienia kina domowego
W apli mamy do wyboru kalibracje (odległość, moc itp) manualna lub na podstawie dodanego mikrofonu jak lepiej ? ( na początku ustawiłem z mikrofonem ale zmieniłem ustawienie i aktualnie nie chce automatycznie dokończyć kalibracji następuje błąd )
Później przechodzimy do blu raya tam też musimy ustawić odległość i czy powinem tu i tu to zrobić ?
do do sub sadze ze najlepiej ręcznie a że lubię spory bas ustawiłem gwx-15 na full a aero 9 na 1/4 bo występuje przesterowanie
Więc proszę o odpowiedz i poradę czy jeszcze o czymś pamiętać
Napisano
Cambridge ma swoją kalibrację głośników. Zastosuje ją a później sprawdź jak gra. Niewielkie poprawki możesz dokonać manualnie.

Nie bardzo natomiast nadal rozumiem odległości bd. Tego się nie ustawia. Podpinasz pod HDMI do amplitunera i kwestia ustawień wyjścia audio to raczej wszystko.

Pozdrawiam
Napisano
Chodzi mu na pewno o ustawienie odległości głośników(po podłaczeniu głosników aktywnych do BR) po analogach(5.1/7.1) w BR ja takie ustawienia mam 7.1 w Philipsie BR 7700/12.Tam nic nie ustawiasz wpinasz hdmi do ampka i koniec.
Posprawdzaj czy masz dobrze podłaczone wszystkie głośniki czy banany nie są luźne.Przywróć ustawienia fabryczne ampka może to pomorze i spróbuj przeprowadzić kalibracje może to pomorze
Napisano
udało mi się to z kalibrować sam amplituner więc blu raya nic nie ustawiam za waszą radą .
Mam jeszcze jedno pytanie ale nie wiem czy jest sens się pytać bo zaraz bd robił zmiany w pokoju robił go jako sale kinową podnosił dach zmieniał wymiar i mam zamiar zakupić projektor z tłem i kwestia ile może kosztować ten sprzęt . Myślałem że wydam na projektor koło 6 tyś i czy jestem w stanie za to kupić coś sensownego kupić czy lepiej odłożyć coś więcej funduszy i jakie koszty tła najbardziej spodobał mi się stałe tło w ramce
  • 3 weeks later...
Napisano
Pokój jest niewielki poddasze koło 25m2. tutaj fotografia.http://www.fotosik.pl/zdjecie/4c786db207724a8b Mam zamiar robić remont i podnosić dach prostować go i trochę się wydłuży ale zanim to nastąpi myślę czy już nie zakupić projektora który i później będzie się spisywał . i moje pytanie
1 Jaki i jakie tło
2 Jaka odległość musi być zachowana oraz wysokość czy na skosie będę mógł go zamontować ( na długość pokój ma koło 4.2m ale koło 3 zaczyna robić się skos )
3 I czy może już poczekać i zakupić po remoncie jak będę miał już pewne wymiary ?
4 I jaki przybliżony rozmiar obrazu uzyskam ?