Marko40 Napisano 30 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2016 oki wszystko jest już jak powinno podłączyłem wszystko jeszcze raz, wymieniłem kable na optyczne, kolumny popracowały cały dzień i są wymarzone efekty !córka skomentowała... trzęsienie ziemia żonka.... teraz jest jak w kinie subwoofer nie potrzebnydzięki za pomoc ! temat do zamknięcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 30 września 2016 Udostępnij Napisano 30 września 2016 A ja, by lepiej grało, dałbym prawą szafę w prawy górny róg. W jej miejsce postawił lewą kolumnę. Prawą kolumnę w miejsce amplitunera.Kolumny jeśli możesz choć trochę wysuń przed fronty szaf. A sam usiądź tak, by utworzyć z kolumnami trójkąt równoramienny, lub równoboczny.Poczytaj to jeśli nie znasz. To są podstawy:http://www.hifi.pl/porady/ustawienie-podstawy.phphttp://www.rms.pl/akustyka/akustyka-pomieszczen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 października 2016 Udostępnij Napisano 1 października 2016 Nie! Chwila temat nie do zamknięcia bo można tu jeszcze poprawić co nieco. Po pierwsze podłączenie laptopa z TV po HDMI i pożnien optykiem sprawdzi się w filmach ale w muzyce nie polecam tego połączenia. Po pierwsze TV musi być włączony, po drugie to nie po to brałeś 8150 żeby nie korzystać z sieci. Podłącz go po Lanie i niech zaciąga pliki z dysku. Masz do tego aplikacje na smartfona i wszystko widzisz na ekranie telefonu. Jest to przejrzyste i bardzo czytelne.Co do akustyki zgadzam się z f1angel.- obie kolumny powinny być symetryczne, nie tak że jedna jest skręcona a druga nie.- kolumny nieco wysunąć żeby nie stały w takiej "tubce" wykonanej z szafPoeksperymentuj w weekend z ustawieniem kolumn, zobaczysz że wiele może się jeszcze zmienić.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 2 października 2016 Udostępnij Napisano 2 października 2016 Cieszę się S4Home, że ostatnio coraz częściej się zgadzamy. To dobrze. Pierwsze koty za płoty. Oby tak dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marko40 Napisano 2 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2016 byłem tu i uwdzie, i mając taki sprzęt zwracam uwagę na brzmienie u innych na różnym sprzęcie... po powrocie dzisiaj do domukiedy włączyłem moje cudeńka ! pierwsza myśl ! to jest to ! bardzo podoba mi się brzmienie mojego sprzętuto co piszecie jest bardzo intrygujące i zachęca do experymentowania żeby osiągnąć jeszcze lepszy rezultat z już doskonałegojedna kolumna jest o metr dalej od pierwszej w stosunku do odsłuchu, jest też obrucona pod kątem 45, i ma więcej przestrzeni, bo pierwszajest zabudowana a druga nie... spróbuję to ogarnąć żeby przybliżyć im podobne warunki pracykolumna po lewej ta przy szafie, jest wysunięta przed szafę i o około 15-20 cm od ścianykurcze na razie jestem zakochany w tym sprzęcie, gra magicznie !dla mnie najważniejszy jest bas ! a te kolumny bawią się basem, jak go nie ma to go nie ma, a jak się pojawia to potrafi być długi puszysty i miękki, a czasem walnie i zadrżą ściany, aż się boję coś poprawiać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 października 2016 Udostępnij Napisano 3 października 2016 Na tym polegają eksperymenty. Możesz robić roszady w ustawieniu sprzętu i sprawdzać czy jest lepiej czy gorzej. Nie bój się dobrrgo ustawienia nie zepsujesz bo zawsze możesz do niego wrócić.Jak sam zauważyłeś ważne aby obie kolumny miały takie same warunki do pracy.F1angel zapraszam do nas w którąś sobotę, weź kilka płytek ( lubię okrywać nowe granie) posłuchamy i na pewno będzie lepiej.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marko40 Napisano 3 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2016 dobrze zrozumiałem, za pomocą oprogramowania w telefonie, mogę za pomocą telefonu puszczać muzykę z laptopa na onkyo ?czy oprogramowanie instaluje się na samego laptopa ?jak nazywa się taki program Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gross Napisano 3 października 2016 Udostępnij Napisano 3 października 2016 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gross Napisano 3 października 2016 Udostępnij Napisano 3 października 2016 Można puszczać. Ja to robię tak, że na kompie mam zainstalowany program Universal Media Server a na smartfonie jest Onkyo Remote, w którym wybieram kategorię DLNA i widzę cały mój dysk PC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marko40 Napisano 4 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 października 2016 jeszcze jedno pytanie, nie wiem czy nie zrobiłem krzywdy sprzętowi, teraz dopiero wyczytałem że sprzęt trzeba słuchać cichoprzez pierwsze 60 godzina ja po 2 godzinach podkręciłem głośność na 50 z 80 na około 2 minuty było to na początkumogłem coś napaskudzić ?to niby tylko troszkę ponad 50%, ale siła była tak duża że w pomieszczeniach obok drżały naczynia i szyby...kiepsko jeżeli w nowych kolumnach dożywotnio obniżyłem tym jakość dźwięku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 października 2016 Udostępnij Napisano 4 października 2016 Dokładnie jak napisał kolega gross. Skonfigurujesz to sobie bo szkoda żebyś nie wykorzystywał nabytej funkcjonalności no po to jest.Co do chwilowego głośnego odsłuchu. Jeśli nie czułes że sprzęt wpada w rezonansy przesterowania tkz. Charczy to było ok Ale daj mu chwilę pograć normalnie.Jak będziesz miał pytania co do ustawienia zapraszam, zapewniamy pełne wsparcie dla klientów.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marko40 Napisano 4 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 października 2016 nie było żadnego rezonansu, ogólnie to bardzo głośne kolumny dlatego przy 50% chcą szyby powybijać normalne głośne słuchanie to 1/3 max, one stoją w pokoju 10m2 na razie, docelowo będą na 30m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts