malak Napisano 16 września 2016 Udostępnij Napisano 16 września 2016 Witam wszystkich Forumowiczów!!To mój pierwszy post na tym forum (jak się na pewno po przeczytaniu posta domyślicie).Mam pewną zagwostkę czy dokupić drugi subwoofer czy zmienić na lepszy.Posiadam kino domowe: Marantz 1506 + Dali Fazon Micro 5.1 (musiałem wybrać małe głośniki ze względu na obecność kominka przy miejscu kolumny).Pokój jest otwarty - połączenie salonu z kuchnią i korytarzem. Zauważyłem trzaski subwoofera w niektórych momentach w filmach gdzie miał zagrać mocno, więc to chyba była jego górna granica. Chyba, że to wina np. kabla czy coś.Proszę o radę i odpowiedź czy to wina subwoofera czy czegoś innego.Jeśli subwoofera to proszę właśnie o radę czy dokupić drugi taki sam (żeby się nie wyróżniał) czy może inny (ważne żeby był biały, najlepiej z połyskiem tak jak ten który mam) czy może sprzedać go i kupić jakiś inny.Pieniądze które moge przeznaczyć to około 1500zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 września 2016 Udostępnij Napisano 17 września 2016 Bardzo dobre suby mieszczące się w zakładanej kwocie robi Tannoy- model Arena 300 jako wprzedażowy jest obecnie do kupienia w czarnym kolorze, ale skontaktuj się z firmą może mają też białe.http://allegro.pl/subwoofer-tannoy-arena-highline-300-nowy-okazja-i6482582524.htmlNie dość że bardzo dobrze gra oraz ma odpowiednie regulacje (głośności i pasma odcięcia), to również świetnie wygląda i może pracować w dwóch położeniach: poziomo i pionowo. Jest mocny i szybki, nadaje się zarówno do kina jak i do muzyki.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 września 2016 Udostępnij Napisano 19 września 2016 Witaj,Jeśli mówisz i subie z zestawu fazon mikro to tak to na pewno jego wina. Bardzo słaby model.Wymiana na coś w przedziale 1500 zł to przeskok dwie klasy.Również polecam wspomniany model tannoya albo nowe modele heco phalanx 202.W razie pytań lub wycen zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts