Mateuszb Napisano 2 października 2016 Napisano 2 października 2016 WitamPlanuję wykonanie instalacji pod zestaw kina domowego, chciałbym położyć przewody podtynkowo, pokój około 35 m2. Jednak w tym temacie jestem laikiem, nie wiem jakie przewody wybrać pod kolumny przednie i tylne. Obecnie mam zestaw 2.0 ampli onkyo tx 8130 i kolumny MA BX5. Docelowo planuję zamianę na zestaw 5.1. Proszę o porady jakie wybrać przewody abym później nie musiał kuć ścian . Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 października 2016 Napisano 3 października 2016 Witaj,Nie będziesz musiał kuc jeśli zrobi się to z głową. Po pierwsze kable mają iść w peszlach, korytkach czy innych ustrojstwach, dzięki czemu mogą być wymieniane.Na zagieciach stosuj puszki wizyjne.Co do kabla to w miarę odległości 1,5 lub 2,5 mm przekroju.W zależności od budżetu. Procab lub melodika.W razie pytań zapraszam Odpisz, cytując
Mateuszb Napisano 3 października 2016 Autor Napisano 3 października 2016 Jeżeli chodzi o odległość, to do kolumn tylnych długość przewodu będzie wynosiła około 10m. Czyli, jednak lepiej nawet do tylnych przy takiej odległości brać 2,5 mm? Odpisz, cytując
Jasiek88 Napisano 3 października 2016 Napisano 3 października 2016 Ja właśnie dzisiaj kupiłem procab ls25 odcinki po 12m do tylnych głośników, a co do planowania to rób wszystko w peszlach\korytkach. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 października 2016 Napisano 4 października 2016 Tak, przy takiej odległości weź sobie ls25.I pamiętaj o peszlach.Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts