Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Mam komp hpz800 karta zintegrowana, wzmacniacz stereo Sony650ESd, kolumny jamo. Chciałbym w optymalny sposób połączyć komp ze wzmacniaczem. Myślałem o DAC usb z komp i optyczne wyjście do wzmacniacza, Może ktoś się zna na tyle na temacie że poradzi, mam kabel optyczny icon_smile.gif. Kupić kartę dźwiękową wewnętrzną z wyjściem optycznym?
Napisano
Kup Fiio D03k ale sprawdź wcześniej czy twój komp obsługuje spdif u mnie jest (realtek digital output ) wtedy kablem optycznym podłączysz pod kompa i do tego kupisz 2x RCA
można prościej podłączyć pod integre w kompie 2x RCA - jack 3.5mm wtedy będziesz miał gorszą jakość
Napisano
Arko, chyba jednak kolega chce wykorzystać wejście optyczne w swoim wzmacniaczu.
Ja jednak wykorzystałbym wejście optyczne tego wzmacniacza.
Tak więc musiałbyś poszukać takiego DACa który przyjmuje sygnał tak jak piszesz z USB kompa, a wypuszcza optyczny dla tego ciekawie wyposażonego wzmacniacza. Czyli dac ma wejście sygnału usb a wyjście optyczne ( i może jeszcze jakieś).
Cóż musisz powetować aukcje i uważnie czytać opisy.

Pewnie łatwiej będzie kupić Dac typu wejście po usb ( dla sygnału z PCta) a wyjście RCA do wzmacniacza, a wejście optyczne zostawisz sobie dla np TV. Lub jak w propozycji Arko, ale jak masz w PCcie wyjście coaxial, a chcesz podpiąć po RCA, a optyczne w soniaku zostawić dla TV.