audioab Napisano 19 października 2016 Udostępnij Napisano 19 października 2016 WitamPosiadam Tv Samsung UE48H6400. Kupiłem głośniki do niego mianowicie Microlab Solo 7C. Jestem bardzo zadowolony z tego jak grają, ale... Poradzono mi żebym wymienił dołączony kabelek chinch x2 - mini jack na jakiś lepszy. I tu się zastanawiam, skoro planuje dokupić konwerter optyczny z optycznego na analogowy taki:https://9.allegroimg.com/original/016282/9f...90510dc45e40189To wtedy już muszę kupić kabelek 2xchinch - 2xchinch Inna opcja kupno znowu takiego kabelka 2xchinch - mini jach do gniazda słuchawkowego.Na co się zdecydować? Kupować wszystko, aby podłączyć dźwięk do wyjścia optycznego? Czy zostać przy słuchawkowym jak teraz? Nie ukrywam, że zależy mi na użyciu wyjścia optical w TV, mam nadzieję, że będzie lepszy dźwięk niż ze słuchawkowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simson Napisano 19 października 2016 Udostępnij Napisano 19 października 2016 Ja bym zakupił konwerter FIIO D3 D03 jeśli już, (trochę drożej, ale warto)http://allegro.pl/fiio-d3-d03-d03k-konwert...5560458718.htmlcoś jak wyżej. W tej cenie ciężko o coś lepszego. I wówczas 2xRCA idziesz z Fiio do kolumnMyślę, że różnica będzie względem połączenia przez mini -jack Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioab Napisano 19 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2016 Ten co podałem nie spełni roli? Może kupiłbym ten, a wziął lepszy kabelek 2xRCAa nie najtańszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simson Napisano 19 października 2016 Udostępnij Napisano 19 października 2016 rolę spełni, ale ja już wolałbym kupić miesiąc później, zaś produkt lepszy, który na pewno nie zepsuje mocno brzmienia. Kolumienki lepsze niż za 300 zł, to pójdziesz raz mniej na piwo i może da się odłożyć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioab Napisano 19 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2016 Może i tak, a już myślałem że kupię ten tańszy i kabelek, a tu sie okazuje, że wszystko jest za słabe i trzeba inwestować w droższe zmienniki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 19 października 2016 Udostępnij Napisano 19 października 2016 Ja też proponuję kupić lepszy konwerter (przetwornik). A kable kupisz później, jeśli nie starczy od razu. Jakieś lepsze, np. używane doradzimy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simson Napisano 19 października 2016 Udostępnij Napisano 19 października 2016 Jak byś miał kolumienki za 100 zl to nie byłoby sensu kupować lepszych kabli itp. Zakup na lata zapewne to warto kupić już posredniki trochę lepsze. Kabelek rca tez dobrze, żeby nie był najtańszy. Wiadomo, że nie za 200 zł, ale chociaż jakiś z miedzi beztlenowej. Polska firma Prolink jakieś w miarę przyzwoite i nie drogie produkuje, lub coś tego pułapu cenowego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioab Napisano 19 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2016 Cytat Jakieś lepsze, np. używane doradzimy. To od razu poproszę o wskazanie jaki to kabelek ma być to sobir zaplanuje zakupy. Cos prolinka tak jak kolega pisze? 1.5m za 30zl? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simson Napisano 19 października 2016 Udostępnij Napisano 19 października 2016 Myślę, że f1angel lepsze używane poradzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 19 października 2016 Udostępnij Napisano 19 października 2016 CześćNie wiem jak długiego kabla potrzebujesz, ale w przedziale 30-40 zł poszukaj choćby tutaj :http://allegro.pl/listing/user/listing.php...p;us_id=6044994 [ INTERKONEKTY ]A jak trafisz na Monster Cable Interlink 400 w granicach 50-70 zł, to się nie zastanawiaj, warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioab Napisano 20 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2016 Co powiecie o tym kabelku? http://m.sklep.rms.pl/kabel-2xrca-2xrca-ci...l-d-2rrk15-1-5m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 20 października 2016 Udostępnij Napisano 20 października 2016 Tutaj masz używanego Prolinka :http://allegro.pl/interkonekt-prolink-excl...6559573587.html [ PROLINK 2xRCA 1,2m ]A tutaj nowy :http://allegro.pl/przylacze-kabel-chinch-2...5997709118.html [ PROLINK 2xRCA 1,2m ] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioab Napisano 20 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2016 Chce nowy. Ok to ten co podałeś albo tenhttp://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5336709831Ostatecznie który? 1.5m to najlepsza długość dla mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simson Napisano 20 października 2016 Udostępnij Napisano 20 października 2016 Futura to wyższy model, 1,5m powinno starczyć. Sam powinieneś to określić (zależne od odległości przetwornika od kolumn).Rozumiem, że decydujesz się na lepszy przetwornik? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioab Napisano 20 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2016 (edytowany) Tak. To skoro Futura to wyższy model, to poszukam prolinka exclusive w odpowiednim wymiarze i taniej zapłacę? Bo może futura mi nie potrzebna? Edytowano 21 października 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simson Napisano 20 października 2016 Udostępnij Napisano 20 października 2016 20 zł zrobi różnicę ???Skoro dany kabelek jest lepszy, kosztuje 20 zł więcej, a zakupić to chcesz na dłuższy czas to nie warto cieszyć się czymś lepszym? Szczególnie, gdy różnica jest w cenie niewielka? Zapewne ciężko będzie wyłapać różnicę w brzmieniu, ale jeśli się jakaś pojawi to na pewno na plus. A i świadomość najwyższego modelu Prolink w swoim zestawie audio napawa dumą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioab Napisano 20 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2016 Heh ok. W listopadzie kupuje ten lepszy przetwornik, a narazie póki co podlacze przewód do sluchawkowego wyjścia korzystając z przejsciowki mini jack> 2xRCA. Za pare tygodni poznam pelny efekt z przetwornikiem:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simson Napisano 20 października 2016 Udostępnij Napisano 20 października 2016 myślę, że to odpowiedni kierunek. Podziel się później wrażeniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioab Napisano 20 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2016 Panowie a co z zostawianiem sprzętu tego w trybie standby? Wiadomo, że w jednym głośniku jest wyświetlacz wskazujący głośność, tony, czy dużo prądu bierze w trybie standby? Przy każdym wylaczaniu korzystać z przycisku głównego z tylu kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 20 października 2016 Udostępnij Napisano 20 października 2016 Pytasz w kontekście kolumn aktywnych ?Pewnie tyle samo przez rok ten stanby pociągnie, niż mnie teraz przez 10 minut komputer i monitor 0,5W/1W jak to sandby, o czym tu pisać, w porywach szału 2-3 zł rocznie?Niemniej wyłączałbym je na noc, ale z innych względów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audioab Napisano 21 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2016 (edytowany) Mam już wszystko, nawet ten lepszy konwerter. Jestem zadowolony,ładnie brzmi to wszystko. Ostatnie pytanie, jeśli w tv mam wybór wyjścia audio albo telewizyjne albo wyjście audio to lepiej zostawić na telewizyjnym bo wtedy moge sterować głośnością kolumn i telewizora, a jak ustawie na wyjście audio to wówczas moge sterować głośnością kolumn oddzielnym pilotem, a telewizyjne są wyłączone wtedy. Wnioskuję, że zostawić na telewizyjnym wyjściu aby te i te byly dostępne?Jeszcze trochę mnie dziwi skala głośności jaka jest, myślałem ze jest większa w tych Microlabach, a tu tylko do 60 no ale przecież to głośniki komputerowe a ja mam w swoim salonie.Jak myślicie? Edytowano 21 października 2016 przez RoRo Korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić/poprawić swoją wypowiedź-zamiast pisać jeden post po drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts