NoxQB Napisano 21 października 2016 Udostępnij Napisano 21 października 2016 Witam mam pytanie dotyczące głośników samochodowych ( 2 model: https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/glos...tm_campaign=xml HERTZ DCX 690.3 ) , mianowicie chcę zrobić z nich komumny tzn obudować i postawić w pokoju. Moje pytanie brzmi czy po 1 muszę do nich kupić koniecznie wzmacniacz samochodowy o jakiej mocy i w jakiej cenie, 2 najważniejsze pytanie czy będę w stanie podłączyć je do komputera. Nie mam żadnej wiedzy na te tematy więc niektóre pytania mogą być oczywiste dla niektóry ale proszę o pomoc. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 października 2016 Udostępnij Napisano 21 października 2016 Z danych producenta wynika, że głośnik jest wysokoskuteczny przy impedancji 4 Ohm. Jednocześnie nie ma informacji o wartości minimalnej impedancji. W każdym razie, abstrachując od tego jak będzie to-to grało, spokojnie możesz w miarę mocny (powiedzmy powyżej 30 W), dowolny wzmacniacz użyć, który będzie dysponował wyjściem 4.Ohmowym. z kompem połączysz wzmacniacz poprzez kable RCA na przykład.PS Niezbyt dobrze kolego Nox utrafiłeś tematem w dział, chyba że te głośniki miałyby służyć do zastąpienia systemu wielogłośnikowego kina domowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 października 2016 Udostępnij Napisano 21 października 2016 Daj sobie z tym spokój i kup używany sprzęt. Robienie kokumn na głośnikach samochodowych? Jaki masz budżet dobierzemy coś fajnego nie kombinuj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simson Napisano 21 października 2016 Udostępnij Napisano 21 października 2016 Też wydaje mi się, że to pomysł fatalny, trzeba mieć bardzo dużą wiedzę na temat konstrukcji kolumn i osłuchanie, nie wspominając o sprzęcie pomiarowym, żeby wyszło jak należy. Pod tym względem uważam, że warto zaufać profesjonalnym konstruktorom i pomyśleć o takowej konstrukcji używanej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts