szymon230397 Napisano 30 października 2016 Napisano 30 października 2016 Witam wszystkich Chciałbym was prosić o pomoc w wyborze głośnika. Ostatnio kumpel nam puścił muzykę z głośnika JBL Charge 2+ i pomyśłałem sobie, że sb jakiś głośnik zakupię. I teraz mam dylemat, na początku gdy czytałem o głośnikach przeczytałem, że Divoom Outdoor, ale podobno gra skąpo pod względem basu, ale później jeszcze trafiłem na Divooma Party. Głównie słucham muzyki klubowej i hip-hopu, a w recenzji na muzostajni, czytałem, że do tych gatunków jest bardzo dobry. Zależy mi na dobrym basie, bo to lubię w głośnikach i tym mnie zaskoczył głośnik kumpla. Porównywał kiedyś ktoś z was, Divooma Party do JBL Charge 2+? Może macie jakiś inne propozycję głośników do ceny 350 zł, z których byłbym zadowolony ? Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 31 października 2016 Napisano 31 października 2016 Dla mnie taki typ nagłośnienia jak ten JBL ma tyle wspólnego z słuchaniem muzyki co rower stacjonarny z jeżdżeniem na rowerowe wycieczki.Być może masz inny klasyczny system do normalnego słuchania muzyki, bo jak słuchać muzyki na Jbl chcrche ? Jakie tu stereo i jaki bas ? Chyba że w muzyce klubowej i hiphopie efekty stereo i dynamika już nie są ważne ?, Taki sprzęt jest fajny na wyjazd do hotelu, pod namiot, albo dla 10 latka na boisko jak gra w kosza.EDIT: Temat przenoszę ze stereo do działu PC-Audio/iPhone/iPod/Słuchawki.Swoją drogą "ciekawie" nazwałeś temat, np. dla kogoś kto najpierw szuka rozwiązań wśród tematów, a potem dopiero sam zadaje pytanie. Odpisz, cytując
szymon230397 Napisano 31 października 2016 Autor Napisano 31 października 2016 (edytowany) Temat tak nazwałem, bo wpisywałem "Jaki" i później mi zaproponawało nazwę " Jaki głośnik przenośny do 350 zł?", więc to kliknąłem, bo już na innym forum dawałem taki temat i coś chyba nie podziałało i zostało tylko "Jaki", chciałem zmienić, ale już nie można.Do tematu. Ja właśnie chce głośnik, żebym mógł go przenosić i zabrać ze sobą, mi się podobało, jak grał ten JBL, nie jestem jakimś audiofilem, więc nie muszę mieć jakiegoś super drogiego sprzętu, ale chce, żeby w miarę grał. Edytowano 1 listopada 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując
Celdur Napisano 31 października 2016 Napisano 31 października 2016 Cytat "..nie jestem jakimś audiofilem, więc nie muszę mieć jakiegoś super drogiego sprzętu, ale chce, żeby w miarę grał. Taki sprzęt "grający" to może służyć, ale co najwyżej jako schodek do garażu lub deska do krojenia mięsa.Jak już tak bardzo chcesz bawić się w pierdoły dla małolatów to chociaż dołóż do http://allegro.pl/glosniki-edifier-r1700bt...5835453504.htmlTutaj chociaż generowany dźwięk będzie na "jakimkolwiek" poziomie. Nie można tego niestety powiedzieć o plastikowych głośniczkach, których ludzie używają tylko i wyłącznie do słuchania przy grillu, ognisku czy to w szatni szkolnej. Po prostu ma coś piszczeć i można przy tym pośpiewać. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 1 listopada 2016 Napisano 1 listopada 2016 Cytat Temat tak nazwałem, bo wpisywałem "Jaki" i później mi zaproponawało nazwę " Jaki głośnik przenośny do 350 zł?", więc to kliknąłem, bo już na innym forum dawałem taki temat i coś chyba nie podziałało i zostało tylko "Jaki", chciałem zmienić, ale już nie można. Szymon230397,Poprawiłem temat wątku - bo faktycznie "jaki" to dziwny tytuł...Poza tym napisz dokładniej czego potrzebujesz (oprócz ceny do 350zł): przenośnej (ale przeciętnie grającej) kolumny z zasilaniem akumulatorowym?Komunikacja poprzez Bluetooth czy również jakieś złączą (USB lub line in)?Zdaje się, że Edifier z linku od Celdura wymaga zasilania 230V i nie za bardzo kwalifikuje się jako "przenośna kolumna". O wyższej cenie już wspomniał.Pozdrawiam Odpisz, cytując
Celdur Napisano 1 listopada 2016 Napisano 1 listopada 2016 Ponieważ nie istnieje coś takiego jak dobrze grająca przenośna kolumna. Przenośny głośniczek tak powinno się to nazywać.Autor wyraźnie zaznaczył że jakość niskich tonów ma być na dobrym poziomie a dźwięk zaskakiwać.O czym tu w ogóle dyskutować. Głośniczki bezprzewodowe się nie nadają do w/w atutów i już na pewno nie do 350 pln.Umiem czytać czego dotyczy temat RoRo i wyrażać opinię też mogę jaka mi się podoba. A nóż autor przemyśli czego szukać. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 1 listopada 2016 Napisano 1 listopada 2016 Cytat Zależy mi na dobrym basie, bo to lubię w głośnikach i tym mnie zaskoczył głośnik kumpla. Porównywał kiedyś ktoś z was, Divooma Party do JBL Charge 2+? Może macie jakiś inne propozycję głośników do ceny 350 zł, z których byłbym zadowolony ? Jeżeli ma być "dobry bas", to z małych głośniczków (w JBL masz ok. pięciocentymetrowe) tego nie będzie.To już musi być coś większego - jak np. przenośne radiomagnetofony z dużymi głośnikami basowymi (Boomblaster czy boombox) jak np. JVC RV-NB20 i późniejszehttp://allegro.pl/boombox-boomblaster-jvc-...6582373249.htmlAle to już pytanie czego szukasz - bo sam się musisz zdecydować czy chcesz "mały, przenośny, kiepskogrający" (ale oczywiście lepiej od głośniczka wbudowanego w telefon), czy coś większego - co już "daje bas", ale jest sporo cięższe i większe.Bo bez takiej deklaracji od Ciebie nie ma co dalej pisać - chyba, że komuś się nudzi albo szuka dziury w całym.Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts