Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Zaczynam dopiero przygodę z audio (na poważnie) i chciałbym sobie złożyć zestawik, ale niestety moje fundusze to 1000zł na całość. Czy da się coś poradzić z taką kwotą, nie chcę mini wieży, chcę choć namiastkę fajnego sprzętu, nie musi wyglądać super, ma grać. Co myślicie?
Napisano
Jest to możliwe, ale tyczy się to tylko sprzętu używanego i niezbyt rozbudowanego, t/j wzmacniacz (amplituner), CD i para kolumn. Spory wybór jest na allegro, ale również można znaleść ciekawe propozycje w ogłoszeniach i w komisach.
Napisano
Cześć ! W naszych realiach, tylko "coś" używanego. "Coś", dlatego, ponieważ nie określiłeś jasno czego potrzebujesz. Nie lekceważyłbym tematu mini wieży, jeżeli twoje warunki lokalowe są ograniczone (mały pokój/pokoje), wstawianie dużych kolumn i mocnego sprzętu mija się po prostu z celem. Duże kolumny (wolnostojące), wytwarzają większe ciśnienie akustyczne, dżwięk odbija się od ścian , sufitu, podłogi, mebli itp., możesz być zawiedziony tym co usłyszysz, lub co gorsza, jeżeli jesteś początkującym miłośnikiem sprzętu i muzy, nabrać złych nawyków. Napisz "coś" więcej, Używana Yamaha Piano Craft, to już "coś" fajnego dla początkującego.
Pozdrawiam
Waldek

P.S http://www.allegro.pl/item173984293_wzmacn...i_fi_carlo.html