szymek02 #1 Napisano 6 grudnia 2016 Posiadam amplituner Yamaha RX-V779 i zastanawiam się czy jest możliwość nastawienia domyślnego ustawienia się amplitunera przy jego wyłączeniu na wyjście HDMI2 – (most dla TV) tak, że w przypadku włączenia TV (bez załączonego amplitunera) sygnał antenowy będzie przenoszony na TV bez konieczności załączenia amplitunera na właściwe wyjście/wejście.Byłoby to bardzo przydatne.Czy ktoś słyszał o takich możliwościach? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pirs #2 Napisano 6 grudnia 2016 Oczywiście jest taka opcja,Napisz tylko jak masz to wszystko połączone. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 6 grudnia 2016 No ją nie był bym taki pewien. O ile dekoder masz podłączony po HDMI do amplitunera potem telewizor to ta funkcja nazywa się pass through tak jak napisałeś, ale nie wiem czy czasem to nie działa tylko z HDMI out 1!Mam nadzieję że się mylę. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szymek02 #4 Napisano 6 grudnia 2016 Z dekodera TV wychodzi kablem HDMI do amplitunera wejście HDMI 2, następnie z amplitunera HDMI 1 OUT wychodzi kablem HDMI do TV gdzie wczordzi do wejścia HDMI 1 (ARC).Funkcja pass through jest aktywna.Jak wyłącze amplituner na włączonym programie HDMI2 funkcja działa prawidłowo - jest mostek pomiedzy dekoderem TV a TV.Natomiast jak słucham radia (lub inny program inny niż HDMI2 na amplitunerze) i wyłącze tak amplituner, połączenie mostu z TV nie dziła (włączam TV i nie mam obrazu).Dlatego moje zapytanie czy można jakoś domyślnie nastawić, aby wyłączając amplituner, ustawił sie on na program HDMI2 aktywując most z TV.Tak to mam podłączone. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 7 grudnia 2016 Ok czyli masz wpięte do 1ki jednak.Teraz już rozumiem i w odpowiedzi to nie. Nie da się.Pass thru aktywuje ostatnio wyłączane źródło. Czy jak zgasisz z HDMI 2 to właśnie 2 a jak 3 to 3 itp.O ile wiem w nowych modelach nadal tak jest. Chodź tego nie sprawdzalem.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach