Olek_96 Napisano 21 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2016 Hej, Mieszkam obecnie w kawalerce i potrzebuję dobrego, niedużego sprzętu na mały metraż. Pokój w którym korzystałbym ze sprzętu to około 20m/2. Muzyka której słucham to głównie jazz, muzyka poważna, ew. progresywny rock i jego różne odmiany. Zależy mi więc na dobrym, czystym brzmieniu, niekoniecznie na ogromnym basie.Co do kryteriów - sprzęt musi być NOWY, ponieważ mam zamiar wziąć go na raty, cena jaką jestem w stanie przeznaczyć to około 1500zł, z zastrzeżeniem, że chciałbym uzyskać dobrą jakość w stosunku do jakości. Nie chciałbym żeby ten sprzęt był także na wyrost, bo z racji na sąsiadów chciałbym uszanować ich życie prywatne i słuchać muzyki w stosownej głośności Do tej pory na oku miałem sprzęt Denona a dokładnie model RCD-M40. Testowałem go jedynie w sklepie, a jak wiadomo w takich warunkach ciężko wyciągnąć dobre wnioski co do jakości sprzętu.Pomożecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 21 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2016 Cześć. Za 1500 zł możesz mieć świetnie grający używany zestaw. Lecz jeśli nie chcesz i wolisz kupić jakieś mini, to Twój wybór.Nie znam Twojego gustu brzmieniowego. Ale jak by nie było w tym segmencie proponuję trochę dołożyć i kupić Yamahę Pianocraft.http://www.euro.com.pl/zestawy-muzyczne/ya...CFdi_GAodsUIABQPoszukaj jeszcze, może znajdziesz gdzieś taniej.Do 20 metrów przydałoby się coś większego, ale jeśli nie będziesz grał głośno, to powinno wystarczyć.Za jakiś czas by poprawić jakość dźwięku możesz wymienić kolumny z tego zestawu na jakieś lepsze, od renomowanego producenta kolumn. Pamiętaj o podstawowych zasadach akustyki i ustawiania kolumn. Bo to niemal połowa sukcesu jeśli chodzi o dobry dźwięk. Poczytaj, skorzystaj. Naprawdę dużo zyskasz.http://www.rms.pl/akustyka/akustyka-pomieszczenhttp://www.hifi.pl/porady/ustawienie-podstawy.php Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2016 W tej cenie za sprzęt nowy tylko mini wieża denona lub pianocraft od Yamahy.Ale pomieszczenie 20m to nie małe jest. Może być ciężko z nagłośnieniem go.Nie naciskamy cię na używki jak nie chcesz Ale masz u nas raty 10x0 procent. A dokładając trochę uzyskujesz dużo więcej.Jak wolisz.Pozostaje do twojej dyspozycji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 26 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2016 Potwierdzam Pianocraft jest bardzo dobrze brzmiąca małą wież, ale do 20m2 nie wiem. Co do używki możesz się zorientować czy w twojej okolicy nie ma jakiś ciekawych urządzeń. Pojedziesz i obejrzysz, usiądziesz i posłuchasz. Być może coś trafisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olek_96 Napisano 27 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Dziękuję za wasze rady Od ostatniego posta miałem przyjemność przetestować wspomnianą Yamahę, a także Denona M40. Osobiście bardziej podoba mi się dźwięk płynący z Denona i chyba na tę firmę postawię. Teraz pytanie: Czym różni się M40 od M40DAB? Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź, bo czas zakupu nieuchronnie się zbliża Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 DAB to standard radia . Lepiej kupić z DAB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Broadcasting Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olek_96 Napisano 27 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Cytat https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Broadcasting A czy wiecie czy do tego sprzętu jest jakaś aplikacja mobilna aby ewentualnie pobawić się w jakieś spotify itp? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2016 Wujek Google i wszystkiego się dowiesz ze specyfikacji technicznej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2016 Nie. Do modelu 40 nie ma. Tylko modele które mają sieć, posiadają aplikacje mobilne do sterowania. W tym przypadku ceol którego nie polecam. Może mcr511? Ale to już nie ta kwota znowu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olek_96 Napisano 28 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2016 Cytat Nie. Do modelu 40 nie ma. Tylko modele które mają sieć, posiadają aplikacje mobilne do sterowania. W tym przypadku ceol którego nie polecam. Może mcr511? Ale to już nie ta kwota znowu. Ok, z tym problemem mogę sobie poradzić. Po prostu z pozycji telewizora (a dokładniej PS3) podłączę się pod Spotify Dodatkowo będę chciał podłaczyć adapter i z racji posiadania wejść analogowych z tym także nie będzie problemu, prawda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2016 Adapter?Gramofon?Jeśli ma wbudowany przedwzmacniacz nie ma problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts