Olek_96 #1 Napisano 21 grudnia 2016 Hej, Mieszkam obecnie w kawalerce i potrzebuję dobrego, niedużego sprzętu na mały metraż. Pokój w którym korzystałbym ze sprzętu to około 20m/2. Muzyka której słucham to głównie jazz, muzyka poważna, ew. progresywny rock i jego różne odmiany. Zależy mi więc na dobrym, czystym brzmieniu, niekoniecznie na ogromnym basie.Co do kryteriów - sprzęt musi być NOWY, ponieważ mam zamiar wziąć go na raty, cena jaką jestem w stanie przeznaczyć to około 1500zł, z zastrzeżeniem, że chciałbym uzyskać dobrą jakość w stosunku do jakości. Nie chciałbym żeby ten sprzęt był także na wyrost, bo z racji na sąsiadów chciałbym uszanować ich życie prywatne i słuchać muzyki w stosownej głośności Do tej pory na oku miałem sprzęt Denona a dokładnie model RCD-M40. Testowałem go jedynie w sklepie, a jak wiadomo w takich warunkach ciężko wyciągnąć dobre wnioski co do jakości sprzętu.Pomożecie? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #2 Napisano 21 grudnia 2016 Cześć. Za 1500 zł możesz mieć świetnie grający używany zestaw. Lecz jeśli nie chcesz i wolisz kupić jakieś mini, to Twój wybór.Nie znam Twojego gustu brzmieniowego. Ale jak by nie było w tym segmencie proponuję trochę dołożyć i kupić Yamahę Pianocraft.http://www.euro.com.pl/zestawy-muzyczne/ya...CFdi_GAodsUIABQPoszukaj jeszcze, może znajdziesz gdzieś taniej.Do 20 metrów przydałoby się coś większego, ale jeśli nie będziesz grał głośno, to powinno wystarczyć.Za jakiś czas by poprawić jakość dźwięku możesz wymienić kolumny z tego zestawu na jakieś lepsze, od renomowanego producenta kolumn. Pamiętaj o podstawowych zasadach akustyki i ustawiania kolumn. Bo to niemal połowa sukcesu jeśli chodzi o dobry dźwięk. Poczytaj, skorzystaj. Naprawdę dużo zyskasz.http://www.rms.pl/akustyka/akustyka-pomieszczenhttp://www.hifi.pl/porady/ustawienie-podstawy.php Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 22 grudnia 2016 W tej cenie za sprzęt nowy tylko mini wieża denona lub pianocraft od Yamahy.Ale pomieszczenie 20m to nie małe jest. Może być ciężko z nagłośnieniem go.Nie naciskamy cię na używki jak nie chcesz Ale masz u nas raty 10x0 procent. A dokładając trochę uzyskujesz dużo więcej.Jak wolisz.Pozostaje do twojej dyspozycji Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
faszi #4 Napisano 26 grudnia 2016 Potwierdzam Pianocraft jest bardzo dobrze brzmiąca małą wież, ale do 20m2 nie wiem. Co do używki możesz się zorientować czy w twojej okolicy nie ma jakiś ciekawych urządzeń. Pojedziesz i obejrzysz, usiądziesz i posłuchasz. Być może coś trafisz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olek_96 #5 Napisano 27 grudnia 2016 Dziękuję za wasze rady Od ostatniego posta miałem przyjemność przetestować wspomnianą Yamahę, a także Denona M40. Osobiście bardziej podoba mi się dźwięk płynący z Denona i chyba na tę firmę postawię. Teraz pytanie: Czym różni się M40 od M40DAB? Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź, bo czas zakupu nieuchronnie się zbliża Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
faszi #6 Napisano 27 grudnia 2016 DAB to standard radia . Lepiej kupić z DAB. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
faszi #7 Napisano 27 grudnia 2016 https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Broadcasting Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olek_96 #8 Napisano 27 grudnia 2016 Cytat https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Broadcasting A czy wiecie czy do tego sprzętu jest jakaś aplikacja mobilna aby ewentualnie pobawić się w jakieś spotify itp? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
faszi #9 Napisano 27 grudnia 2016 Wujek Google i wszystkiego się dowiesz ze specyfikacji technicznej. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #10 Napisano 28 grudnia 2016 Nie. Do modelu 40 nie ma. Tylko modele które mają sieć, posiadają aplikacje mobilne do sterowania. W tym przypadku ceol którego nie polecam. Może mcr511? Ale to już nie ta kwota znowu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olek_96 #11 Napisano 28 grudnia 2016 Cytat Nie. Do modelu 40 nie ma. Tylko modele które mają sieć, posiadają aplikacje mobilne do sterowania. W tym przypadku ceol którego nie polecam. Może mcr511? Ale to już nie ta kwota znowu. Ok, z tym problemem mogę sobie poradzić. Po prostu z pozycji telewizora (a dokładniej PS3) podłączę się pod Spotify Dodatkowo będę chciał podłaczyć adapter i z racji posiadania wejść analogowych z tym także nie będzie problemu, prawda? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #12 Napisano 29 grudnia 2016 Adapter?Gramofon?Jeśli ma wbudowany przedwzmacniacz nie ma problemu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach