rafdob Napisano 29 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2016 Witam wszystkich forumowiczów i gorąco pozdrawiamMam taki malutki problemik, a mianowicie: poszukuję nowej wkładki gramofonowej do mojego Pro Ject Debut Carbon Esprit.Powód jest trywialny, moja żona robiła przedświąteczne porządki i wycierała kurz z urządzeń audio i jak się dzisiaj okazało urwała igłę (Ortofon 2M blue).Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze nowej i ewentualnie lepszej od porzedniej (w grę wchodzą tylko wkładki MM)Zyczę Wszystkiego Najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku i pozdrawiamRafał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 31 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2016 Rafdob to masz wyjątkowego pecha. Zależy czego oczekujesz od dźwięku. Może warto zainteresować się Ortofon 2M bronze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafdob Napisano 31 grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2016 WitamDziękuję za szybką odpowiedź. Trochę poszperałem w internecie i właśnie 2M bronze wpadła mi w oko.Niestety ze względu na inne wydatki muszę trochę poczekać z jej zakupem. W każdym razie jeszcze raz dziękuję i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku PozdrawiamRafał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 31 grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2016 Pozdrawiam również i życzę wszelkiej pomyślności w Nowym Roku oraz bogatych wrażeń analogowych. PozdrawiamMarek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 2 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2017 To na razie kup sobie Audio-Technica AT 95 E koszt około 120 zł i dźwięk na całkiem zadowalającym poziomie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2017 Rafdob,To jeszcze pytanie: ile teraz możesz wydać?.Jeżeli mało (i potem będziesz chciał kupić np. Bronze) to możesz "iść po taniości" kupić AT95 lub coś w tym stylu.Jeżeli więcej - to zamiast taniej wkładki może lepiej kup oryginalną igłę do Blue...Oczywiście pod warunkiem, że dźwięk z 2M Blue odpowiadał Tobie.No i warto przeglądać oferty wyprzedażowe (np. salony Denona czy Top HiFi), bo bywają kilkudniowe przeceny wkładek (choć dzisiaj nie widzę jakiś szczególnie dobrych cen).PozdrawiamPS. Co do tanich zamienników igieł (Stylus ... i tym podobne) to się nie wypowiadam - bo nie używam i nie wiem, czy kiedyś zaryzykuję (zresztą w takim wypadku gdy ktoś chce jak najtaniej, to i tak trzeba by było skontaktować się np. z Wamatem i popytać czy mają nieoryginalną igłę do Ortofona M2 Blue). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafdob Napisano 9 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2017 Witam Docelowo chciałbym wydać około 1000 zł, na chwilę obecną chyba wstrzymam się z "bólami" i poczekam, aż dozbieram potrzebną kwotę.Prawdopodobnie na okres przejściowy kolega pożyczy mi 2M RED'a. W każdym razie dziękuję za zainteresowanie i porady.PozdrawiamRafał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts