Whiteman83 Napisano 15 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2017 A może coś jeszcze z HK ? Tak pomyślałem żeby wybrać 2-3 modele i polować na nie na spokojnie.Bo jak rozumiem nowy ampli to budżet bliżej 2tys ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InsideTheReactor Napisano 15 lutego 2017 Udostępnij Napisano 15 lutego 2017 Nowy ampli to dokładnie 2tys. Np taki 656 od onkyo.555 byłby tańszy podobnie jak Yamaha 481.Harmana nie bierz to awaryjne modele. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiteman83 Napisano 15 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2017 Czyli Onkyo to jedyny wybór ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InsideTheReactor Napisano 15 lutego 2017 Udostępnij Napisano 15 lutego 2017 Absokutnie nie. One po prostu mają dobre ceny. Ostatnio widziałem też w "normalnej" ofercie denona 1912. Więc trzeba szukać. Ostatnimi laty onkyo ma tańsze amplitunery przez co używane też są w leoszych cenach.Ale warto szukać wśród denona, Yamahy czy pioneera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiteman83 Napisano 15 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2017 Ok. Jak to nie problem to prosiłbym o podanie po 1 modelu z każdej z tych firm. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InsideTheReactor Napisano 15 lutego 2017 Udostępnij Napisano 15 lutego 2017 Denon 1910 1912 onkyo 607,608,609 Yamaha 673,6675,679 Pioneer seria 9, 918 itp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiteman83 Napisano 15 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2017 Onkyo TX-SR607 (czarny) za 600zł. Warto ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiteman83 Napisano 16 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2017 No i się okazało, że nie ma tego Magnata w wersji białej. Ehh.Czyli poszukiwania od początku... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InsideTheReactor Napisano 16 lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 lutego 2017 Tak 607 w tej cenie. Sprawny. Komplet. To dobra cena.Faktycznie zakończyli sprzedaż tego modelu. To poluj na canton movie 70 albo 75.Widziałem że mają jeszcze białe na wyprzedaży za 999. Nowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiteman83 Napisano 16 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2017 Mam jeszcze opcję na Canton Movie 130 z OLX za 1200-1150 zobaczymy ile uda się zbić z ceny. Niby nowe. Czyli gdzieś komuś przeleżały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 lutego 2017 Przepraszam że nie mogłeś ich dostać u nas. Dystrybutor nie poinformował o braku kontynuacji tego modelu. Model 130 był bardzo udany za 999 zł wygląda że to dobra cena, ale faktycznie nowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiteman83 Napisano 16 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2017 Fatum białych głośników Co do tego Movie 130 to są obecnie za 1250zł ale negocjacie trwają...jak sprzedający zejdzie jeszcze ze 100zł no to chyba warto.https://www.olx.pl/oferta/kino-domowe-canto...99-IDkaHX0.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 lutego 2017 Ok w Niemczech były do dostania taniej. Co prawda z tą europejską gwarancją to przesada bo w Polsce nie dostaniesz. Ale i tak warto. Zbij 100 i to dobre kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiteman83 Napisano 16 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 lutego 2017 No to Canton Movie 130. Co do amplitunera to mam wstępnie na oku Onkyo TX-SR607. Chyba będzie wystarczające do takiego zestawu i pomieszczenia co ma niecałe 12m2 ?editSytuacja dynamiczna i w magiczny sposób okazało się, że głośniki sprzedały się chwilę wcześniej niż się zdecydowałem ale sprzedający proponuje, że mi ściągnie jeszcze jeden zestaw w ciągu 3 dni z Niemiec pod warunkiem oczywiście przedpłaty z mojej strony. To możliwe, że w DE te głośniki jeszcze gdzieś zalegają ?Chociaż tutaj niby sąhttps://www.hifi-fabrik.de/canton-movie-130...kinosystem.htmlWidzę w opcjach wysyłkę do PL a chyba wewnątrz UE nie ma żadnych dodatkowych podatków, ceł podczas zakupów. Więc może ten ktoś kupuje po prostu w DE i dorzuca swoją marżę za fatygę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 lutego 2017 Cła i vatu nie ma. A możliwe że są jeszcze. Myskisz ze uczciwy facet. ?Powiem tak na twoim miejscu bym je wziął ale z zaliczką to byłbym ostrożny. Tak 50zl. I wtedy bierz. A wiadomo niech facet coś ma z załatwiania ich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiteman83 Napisano 17 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2017 Cła i VAT nie ma na 100%. Jakbym kupił na firmę to by było jeszcze 19% taniej i VAT do rozliczenia w PL. Ale to niepotrzebna kombinacja.Więc chyba po prostu kupię to bezpośrednio w niemieckim sklepie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 lutego 2017 A jeśli sam ogarniesz sobie transport itp to pewnie że tak. Kolumny są na prawdę ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiteman83 Napisano 17 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2017 Kupione. Pozostaje czekać tylko na kuriera.editNo i udało się wylicytować ONKYO TX-SR606 za 567zł.Zobaczymy jak dotrze kurierem czy na pewno z nim wszystko ok.Jakieś rady jak go w miarę szybko najlepiej przetestować po odbiorze od kuriera ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 lutego 2017 Sprawdzić wszystkie złącza HDMI. Odpalić test amplitunera. Aha nie będziesz wiedział jak go zrobić :/ a ja także nie pamiętam dawno go nie używałem.Jest taki test serwisowy amplitunerów. Kombinacja klawiszy. Amplituner robi pare rzeczy po czym "wypluwa" błędy lub pisze że wszystko ok. Poszukaj w googlach menu serwisowe tego modelu.Ewentualnie mogę poszukać jak to zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiteman83 Napisano 20 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2017 Dziękuję. Poszukam sam. Jak znajdę to wkleję tutaj aby zostało dla potomnych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 lutego 2017 Daj znać. Szukaj raczej pod angielskimi słówkami.Pamiętam że jeszcze za czasów poza branża chodziliśmy po sklepach i sprawdziliśmy ile przepracowane godzin ma dany amplituner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiteman83 Napisano 21 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2017 Chyba mam"To attempt to clear the NG message you will have to unplug everything from the receiver first. Make sure the unit is unplugged from the wall while doing this. Plug the unit back in and wait for the NG message to appear after turning it on. Press and hold down the Enter button on the front of the receiver. While holding it down press the ON/STANDBY button. An NG Clear message will appear and the unit will turn itself off. Turn the unit back on and it will boot up in a diagnostic mode. From this point 1 of 3 things will happen. One option is that the message will clear on its own which indicates that it was a glitch as I said before. Another option is that it will say CHK SPK WIRE which means that a faulty connection caused the message to appear in the first place and possibly check your speaker wires to make sure none of them are damaged. The third option is that the NG message will reappear. If this is the case the unit would have to go in for repair or returned to the dealer if still within their return period." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 lutego 2017 To jest chyba coś innego. Wiem że di tego nie odlaczalismy przewodów. To jest chyba do zerowania błędnych komunikatów wyświetlanych przez amplituner. Coś mi świta że to było Power z cbl/sat. Ale czy na raz czy w jakiej kolejności Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiteman83 Napisano 15 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2017 WitamDawno mnie nie było sytuacja jak zawsze dynamiczna. Amplitunera dalej nie ma (licytacja z Allegro). Jako, że remont się opóźnia o kolejne tygodnie, szukam nadal. Pojawił się na horyzoncie PIoneer VSX-922 K ale bez pilota. Czy zakup zamiennika albo używanego pilota to duży problem ? Ampli jest do kupienia za niecałe 700zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 15 marca 2017 Udostępnij Napisano 15 marca 2017 Bez pilota, amplitunera KD nie ruszysz wcale, ustawienia , menu , setupy będą nie dostępne.Niektóre firm za swoje piloty nawet do niedrogich urządzeń chcą naprawdę sporo kasy ( 250-300zł, widać na czym zarabiają) , ale niektóre już poniżej 100zł za oryginał ( w końcu to tylko pilot).Tak więc skontaktuj się z serwisem, lub dystrybutorem danej marki i zapytaj. Lub masz też na allegro producentów zamienników i zapytaj czy mają piloty do danej marki i serii sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts