Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Cytat

No to ceny wyższe niż u nas. Ikony 6 kupisz za 3000 zł. I masz wybór.
Z linków od Ciebie Vento są najsensowniejsze.

Zróbmy tak, bo nie będę wertował od początku posta, a może akurat się coś zmieniło.
Jaki dźwięk chcesz uzyskać? Masz jakiś wzmak?

Z tymi cenami nie jest tak go końca popatrz sobie tutaj http://hificorner.nl/ i porównaj, oczywiście nie wszystko, bo jak sam dobrze wiesz , że mając jakiś produkt na promocji możesz go mieć w najlepszej cenie w całej europie. Co do używanych sprzętów to już sprawa wygląda inaczej i mam wrażenie ,że u nas w kraju można jednak trafić lepszą ofertę pod każdym względem.

Wzmaka nie posiadam , szukam najpierw kolumn a preferencje masz w moim pierwszym poście jakbyś chciał poczytać.

Cytat

Mnie jakoś żadne z tych kolumn specjalnie nie podeszły. produkty dość drogie, dość nowe i nieco trywialne, że się tak wyrażę.
W takich pieniądzach celowałbym w coś bardziej wyrafinowanego. Szkoda, że nie chcesz kupić w Polsce.
Ale rozumiem, trzeba posłuchać.

Sorry, ale Twój post nic nie wnosi do tego by mi jakoś pomóc icon_wink.gif ja póki co ( i pewnie tak już pozostanie) nie rozróżniam kolumn pospolitych od tych hiendowych - no chyba , że ich cena może to podpowiedzieć ale i tak pewnie nie zawsze. Chcę coś kupić aby to grało dobrze z muzyką jaką słucham i tyle.

Napisano
Mój post wnosi to, że kolumny są dość trywialne i stosunkowo drogie. Ale nie ma sprawy. Nie będę nic nie wnosił.
Pokazałem Ci wcześniej jakie są w Polsce fajne kolumny do kupienia. W Belgii nie wiem, więc póki nie pokażesz czegoś co zasługuje na uwagę nie mogę być bardziej konkretny.
Napisano
Sanwing nie wiem gdzie widzisz problem.
To kolumny używane u nas do dostania taniej.
Więc gdzie Europa?

Pawlica no używki drogie a o nowe pytaj u nas o rabat. Powiem ci o dziwo ale wysyłamy sprzęt do Holandii i UK icon_smile.gif a zekomo tam taniej. Jest tu na forum kilku chłopaków którzy mają od nas sprzęt niby w tych rajach sprzętowych.

Pozdrawiam
Napisano
Nie spojrzałem że to używki. Ale fakt, że ceny nie tylko sprzętu do zarobków to bajka tam. Weź nawet kartę graficzną: u nas 2 tys zł masa ludzi zarabia około 2 tys miesięcznie, w Niemczech ta sama kosztuje 450 euro a większość ludzi zarabia około 2 tys euro. Szkoda, że firmy nie zwracają uwagi na zarobki w danym kraju i nie kosza więcej w krajach lepiej rozwiniętych tak by w rozwijających się taniej puścić produkt. Ale korporacje tak mają, że nie interesuje ich ile przeciętny konsument zarabia mają światowe stawki i przy dużych obrotach w totalu nie myślą o takich panstewkach jak Polska. Ale to nie temat o tym w sumie. Szkoda tylko że te korporacje potrafią dostosować wynagrodzenie za pracę do najniższej krajowej w danym kraju a nie do średniej z dobrze rozwiniętych krajów;) dowcipnisie.
Napisano
No to się zgadzam. Ale weźmy teraz to pod lupę dokładniej.
Jesteś producentem kolumny wyceniasz ja na 1000 zł.
Zalatwiasz sobie sieci dystrybucji sklepy itp. Te kolumny w Polsce sprzedają się za 1000 zł. Masz szansę wejsc na Ukrainę i co nagle powiesz że ten sprzęt jest warty 400 zł? No nie.
Cena katalogowa jest jedną i de fakto większość rzeczy tak działa. Masz np metkę na ubraniu w sklepie ta sama cene wyrażona w różnych walutach.
Żywność to co innego.
Z reguły artykuły spożywcze sa produkowane w danym kraju dlatego cena może być do niego dostosowana.

Pozdrawiam
Napisano
Rozumiem w CC też jest ogólnie światowa cena na napój za 1l to samo pepsi i masa produktów z branży spożywczej też tak ma, ale po to są lokalne cenniki żeby dostosowywać produktu cenę do rynku. Pewnie widziałeś nieraz Pepsi za 5 zł za 2l a nieraz jest po 2.49. Ja wiem że to bardziej wina Państwa że 90% społeczeństwa zarabia jakieś drobniaki ale producenci też powinni zwrócić uwagę na poziom życia choć świat audio jest dla bogatszych ludzi(nowy w dobrej jakości) Bogu dzięki że mamy używki i że dystrybutorzy starają się często na byle jakiej marży sprzedawać produkty żeby ratować i siebie i pomoc klientowi. Może nasze dzieci dozyja lepszych czasów ( w tym względzie bo nie wszystko jest źle;)
Napisano
Dobra idąc twoim tropem.
Sprzęt w uk i de kosztuje 1000 ich lokalnej waluty.
Żeby się zgadzało u nas musi kosztować np 1000 zł. To już jest 4 razu taniej. Dokładając sieci dystrybucji producenta i transport. Producent albo dokłada do naszego kraju icon_smile.gif tylko dlatego że chce.miec tu sprzęt albo zarabia wyraźnie mniej. Teraz taki dystrybutor w uk czy de woli kupić w pl bo ma taniej. no i robi się kwas na rynku.

Doskonale cię rozumiem. Chciałbym żebyśmy zarabiali tyle co w uk i było by po problemie. Ale postaw się w roli producenta.