ssskorpionixxx Napisano 19 lutego 2017 Napisano 19 lutego 2017 Cześć,odtwarzacz CD, z którego do tej pory korzystałem "umarł", dokładnie był to odtwarzacz DVD Pioneera (nie wnikając dlaczego było to DVD)Jeżeli odtwarzacz CD będzie podpięty pod zewnętrznego DAC-a, wypadałoby zainwestować w CD porównywalne jakościowo z pozostałymi komponentami zestawu stereo , czy można kupić podstawowy odtwarzacz Cd za ok 1000 zł skoro będzie tylko transportem. Co polecacie w zależności od wybranej opcji?W obecnym DAC-u może banalne, ale doskwiera mi brak pilota, dodatkowo z bliżej nieuzasadnionych przyczyn urządzenie zaczyna się wyłączać czasem po 30 minutach czasem godzinie, raczej objaw nie jest naturalnym. Dlatego myślę nad wymianą. A jak wymieniać, to polepszać, czyli fajnie gdyby było również słychać różnicę oczywiście na +. Co polecacie?Słucham wszystkiego, zależy mi na neutralności,dokładności i szczegółach.Jaką kwotę mogę przeznaczyć ... nie wiem.Zależy mi na optymalnym doborze CD i DAC do posiadanego już sprzętu. Można wydać na DAC-a 5000, ale po co skoro wzmacniacz i kolumny go ograniczą. A przynajmniej do końca gwarancji nie mam zamiaru nic wymieniać. A jak będę wymieniał to tylko całość i w momencie kiedy finanse pozwolą wymienić na "słyszalnie" lepsze.Posiadany sprzęt:NAD 356, Heco Music Style 900, Onkyo NS-6130, CA Dac Magic 100, wszystko spięte Melodiką Purple Rain.Na dzień dzisiejszy, CD, odtwarzacz strumieniowy i telewizor wpięte w dac-a. CD - nowyDAC - może być używka.Dziękuję Odpisz, cytując
S4Home Napisano 21 lutego 2017 Napisano 21 lutego 2017 Skorpion, ale to nie naturalne jest w tym dacu, reklamuj go.Z nowych CD wysłał bym ci do testów magnata i marantza. Co do daca to będzie ciężko w tej kwocie. Za lepszy nawet używany to ponad 500-600 zł.Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts