Martucha Napisano 20 lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 lutego 2017 Cześć, jestem nowa, proszę być miłym, bo mogę zamknąć sie w sobie Kupiłam do swojej telewizorni LG, Soundbar Samsung HW-K550, tutaj wklejam link, jakby ktoś chciał zerknąć http://www.euro.com.pl/soundbar-speakerbar...g-hw-k550.bhtml Przed tym jak niektórzy będą chcieli mnie pożreć, że soundbar to badziewie, powiem, że mam pokój wielkości orzecha laskowego, więc ustawienie jakichkolwiek kolumn wiązałoby się z burzeniem ścian. Dobrze sytuację odwzoruje fakt, że nawet postawienie 100 cm listwy i suba, wiązało się z wykonaniem skomplikowanych obliczeń, jak to wszystko zmieścić (wąski a długi). Ale do rzeczy - czy biorąc pod uwagę specyfikację nowego nabytku, lepiej go podłączyć kablem optycznym czy HDMI? Będzie w ogóle jakaś różnica? A przy tym, jak najlepiej położyć ten sprzęt? Na chwile obecną leży pod TV na podłodze, przed subem, gdyż nawet stolik z TV mam za krótki. Czy takie jego umiejscowienie rzutuje na słabszy dźwięk?Pozdrawiam i liczę na mnogość odpowiedzi! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 20 lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 lutego 2017 Im bliżej będzie na wysokosci uszu, tym lepiej. Co do kabla - HDMI pozwoli Ci sterować soundbarem i telewizorem z jednego pilota. I tyle z mnogości odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martucha Napisano 20 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2017 Czyli mam rozumieć, że różnicy w odsłuchu nie będzie żadnej przy HDMI względem optycznego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 20 lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 lutego 2017 Soundbara nie kupuje się dla jakości odsłuchu tylko dla praktyczności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 lutego 2017 Idealnie dobrze dobrany komentarz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mewa83 Napisano 19 marca 2017 Udostępnij Napisano 19 marca 2017 Jak wyżej, też mam ten soundbar, i po testowaniu najlepiwj sprawdza sie, zaraz pod tv,2-3cm ponizej.Podłaczenie poprzez HDMI ARC.Jako zestaw audio podobny sprawdza sie lepiej niż glosniki z Tv Tez, mialem problem z miejscem, wiec stad wybor sounbara.Tak to sie prezetuje u mnie:Pozdrawiam, M. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 marca 2017 Udostępnij Napisano 20 marca 2017 Takie zacne miejsce na coś konkretnego. A nie takie coś. Przemyśl przed przyszłymi świętami o zmianie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts