Lion50 Napisano 2 marca 2017 Udostępnij Napisano 2 marca 2017 Witam serdecznie.Jestem pierwszy raz w tym dziale więc proszę o wyrozumiałość. Interesuje mnie opinia na temat o ile procent lepsza będzie muzyka z laptopa pod ,którego podłączę FiiO E12 Mont Blanc + słuchawki Audio Technika M50Xod muzyki ze zwykłych słuchawek komputerowych C5 za 50 zł. podłączonych bezpośrednio pod tegoż laptopa.Czy to jest duża różnica ? Czy to będzie bardziej zbliżony dźwięk do audiofilskiego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 2 marca 2017 Udostępnij Napisano 2 marca 2017 Pytasz o 3 rzeczy o tanie słuchawki pod laptopem, różnice względem dobrej klasy słuchawek, ale nieco liniowych i do tego wzmacniacz słuchawkowy.Jest jeszcze ciś pośrodku typu markowe słuchawki do 200zł a jakie to zależy od gustu. Nie wiem jaki to jest dźwięk audiofilski, bo każdy dobry do takiego pretenduje, jednak napewno z wzmaniaczem słuchawkowym, lub dackiem nie będzie obciążony negatywnymi cechami wyjścia słuchawkowego w pc. Bardzo drogich słuchawek do laptopa, telefonu niema co kupować.Co do pytania o ile procent będzie lepiej, w muzyce tak nie jest, bo nieraz poprawa minimalna( ile to procent?) warta jest dla niektórych zachodu i góry kasy, a dla innych spektakularnie duża in plus, nie warta dołożenia paru złotych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lion50 Napisano 2 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2017 No więc dla tego pytam gdyż zamówiłem FiiO E12 za 400 zł i teraz zastanawiam się nad Słuchawkami Audio Technika M50X lub AKG K550 . Na droższe szkoda mi kasy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 2 marca 2017 Udostępnij Napisano 2 marca 2017 A czy słuchałeś jakiś tańszych modeli, że nie szkoda Ci kasy na te modele ( pytanie retoryczne ). ?Tego typu słuchawki mogą już łatwo obnażyć słabość muzyki w stratnych plikach. Ale rozumiem też że inne kwestie wyboru takie jak : słuchawki otwarte, zamknięte, półotwarte już przeszedłeś, tak jak oczekiwane brzmienie.Cóż, nie liczę na większą dyskusję, patrząc na Twoje poprzednie tematy i brak zaangażowania ze strony autora (zresztą słuchawki mnie nie kręcą mimo, że słuchałem parunastu zanim kupiłem). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lion50 Napisano 3 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2017 [Drogi Jacku.Ja osobiście też wolę posłuchać dobrej muzyki z kolumn podłączonych pod gramofon. Od razu przypomniało mi się jak w latach 80 tych słuchaliśmy u kolegi całej dyskografii Perfectu ze 150 Watowych kolumn Tonsila jednak na obecną chwilę muszę się zmieścić w najbliższym otoczeniu laptopa i nie zakłócać spokoju starszej osoby w pokoju obok. A więc na razie pozostają mi słuchawki podłączone pod laptopa.Co do słuchawek to z tego co się o nich naczytałem wiem, że najtańsze do 2000 zł. są słuchawki zamknięte. Półotwarte to wysokość ponad moje możliwości a otwarte nieosiągalne. I dla tego pozostanę przy modelach używanych do 500 zł.A tak w ogóle jak można oceniać człowieka po ilości napisanych postów Panie Jacku Prawdopodobnie dzisiaj będę w salonie Audio Top Hi Fi i odsłucham parę słuchawek choć np. Audio Techniki nie posiadają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 marca 2017 Udostępnij Napisano 3 marca 2017 A co w temacie kolumn i wzmacniacza? ("Które kolumny wybrać") - Umarł? Czytałeś co tam pisaliśmy? A swoją drogą uważam, że dobrze by było napisać parę słów, co zamierzasz dalej w tym wątku ("Które kolumny wybrać"), czy zmieniłeś zdanie, czy to aktualne czy nieaktualne, albo chociaż podziękować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 3 marca 2017 Udostępnij Napisano 3 marca 2017 Cytat A tak w ogóle jak można oceniać człowieka po ilości napisanych postów Panie Jacku A tak w ogóle to sugeruje czytanie ze zrozumieniem, bo proszę pokaż gdzie oceniłem Ciebie po ilości postów ? Wtykanie komuś w usta czegoś czego nie powiedział jest bardzo nieeleganckie. Chodziło mi, gdybyś nie zauważył, że zakładasz tematy w których potem już nie uczestniczysz, znikasz, tylko tyle. Dla osób które odpowiadają , poświęcają swój czas jest to nieco dziwne. ( pisze o tym właśnie 1Ender) Proszę też bez formy per Pan , bo ma to nie co dziwny wydźwięk w kontekście twego zdania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lion50 Napisano 3 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2017 Tak masz rację 1Ender. Podziękowałem i zamknąłem temat kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lion50 Napisano 3 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2017 Widzisz Jacku ja mam prawie 50 lat więc w kwestii dobrego wychowanie jest pisanie peer Pan do osoby ,której nie znam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 marca 2017 Udostępnij Napisano 3 marca 2017 Lion50 - ja też do najmłodszych nie należę, a na prawie każdym forum przyjęte jest zwracanie per ty, kolego, koleżanko. A wracając do tematu kolumn i wzmacniacza, być może przyjdzie Ci ochota - kiedyś posłuchać muzyki na "prawdziwym stereo", a na tę chwilę to chyba dobry pomysł na początek. Będziesz miał dac i słuchawki, a wzmacniacz i kolumny możesz zawsze dokupić później. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lion50 Napisano 3 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2017 No tak . Jedyne co to aby posłuchać potem muzyki z kolumn to i tak będę musiał zestawić następujący system:laptop > FiiO DAC > Wzmacniacz zintegrowany > kolumny ... Zgadza się 1Ender ?Rozumiem przeto ,że ten DAC zamienia dźwięk cyfrowy na analogowy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 marca 2017 Udostępnij Napisano 3 marca 2017 "Tor sygnału" - ok. (laptop > DAC > Wzmacniacz zintegrowany > kolumny) Nie wiem czy, aby na pewno ten dac (brak Rca), jako przyszłościowy pod stereo.Poszukaj może coś z używanych daców - wyjdzie taniej, a koledzy doradzą co się nada i pod słuchawki i przyszłościowo bardziej do stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 marca 2017 Udostępnij Napisano 3 marca 2017 W kwestii dobrego wychowania-to szanujmy przyjęty na naszym Forum (i innych również) sposób pisania na "Ty".Chodzi nam o to, by ktoś piszący na "Pan" nie dziwił się, gdy w odpowiedzi pojawi się "Ty".Poza tym -również trochę więcej spokoju, bo wypowiedzi niby wyważone, ale czasami mogą prowadzić do niezrozumienia i prowokować (i nie sugerowanie Jackowi że coś napisał...). Wszystkim zależy by było tu spokojnie i bez wycieczek osobistych.PozdrawiamPS. Jak widzę już Kolega 1Ender wcześniej wyjaśnił o co chodzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lion50 Napisano 3 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2017 Tak rzeczywiście RCA on nie posiada. Tzn. nie idzie go podpiąć pod wzmacniacz ?No ja go będę miał za 400 zł. więc to nie są aż tak wielkie koszta ... Jednak widzę ,że uDAC -2 posiada RCA tyle,że jest nie osiągalny już w sprzedaży.Może gdybym tutaj napisał post w Kupię to ktoś by sprzedał. ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts