Perkoz_1 Napisano 3 maja 2008 Napisano 3 maja 2008 Jako, że czas się zbliża abym przeszedł następny stopień wtajemniczenia audiofilskiego i z serduszkiem podszedł do tematu interkonektów do mojej uroczej pary NAD C315BEE + Sony CDP-990 wspomaganej przez Kody AV 702 podłączone do wzmacniacza kablami Supra Classic 2 x 2,5 mm, proszę was o odpowiedź na mój dylemat - dlaczego w salonie audio w którym dokonuję zakupów, notorycznie i z uporem maniaka polecają do mojego zestawu tylko i wyłącznie interkonekty Straight Wire? Dylemat mój bierze się z tego, że jak już pisałem w jednym z tematów na tym Forum dotyczących kabelków, przetestowałem na moim poprzednim zestawie DVD Philips 763 SACD + amplituner Philips FR 984 interkonekty Straight Wire Musicable za 175 zł. oraz Tara Labs Prism 200A za 125 zł. i, delikatnie rzecz ujmując, nie powalił mnie wtedy żaden z tych kabli na kolana pomimo, iż np. ten kabel Tary dostał bardzo wysokie oceny w HiFI i Muzyka bodajże w numerze z lutego tego roku. W necie niestety nie znalazłem autorytatywnych opinii na temat kabli Straight Wire. Może ktoś z was ma doświadczenia z kablami tej firmy? Na koniec podam tylko, że wymieniony powyżej mój zestaw w tej chwili podłączony jest zwykłymi Profigoldami z MediaMarkt za 64,00 zł. i jakoś to chyba w miarę porządnie gra. Wiadomo też, że te moje 3 elementy preferują środek i dół pasma. Ale do wysokich też nie mogę mieć żadnych uwag. Może tylko można by poprawić przestrzeń i stereofonię. Tylko jakimi interkonektami? Dlaczego w salonie audio uważają, że każdy Straight Wire będzie panaceum na prawdopodobne niedostatki dźwiękowe mojego sprzętu. Przecież mają też i Van Den Hula za 200 zł., kilka Qedów do 300 zł. oraz rózne Tary Labs i wiele innych. Odpisz, cytując
audionet Napisano 3 maja 2008 Napisano 3 maja 2008 Niestety będziesz musiał ponownie posłuchać ,bo wpływ tych kabli na Twój obecny zestaw będzie całkiem inny.A dlaczego w sklepie polecają te kable a nie inne.Może być tak że w to wierzą a może mają wynegocjowaną większą marżę właśnie na te kable . Odpisz, cytując
Recommended Posts