1Ender Napisano 12 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 ok nie zwróciłem uwagi na kup teraz. Kable jakieś ofc 2,5 mm2 używane, tak do 20 zł bym szukał. Z nowych np. Melodika z żyłą basową, ale to chyba będzie ponad 20zł za mb. Z kablami, konektokrami, zaczekałbym jak już będziesz miał wszystko łącznie z dac. Wtedy można by coś pomyśleć. I zaczekałbym na opinie kolegów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oki0721 Napisano 12 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 (edytowany) Z kolumnami czekać nie będę , czekam ponownie na odzew sprzedawcy i zamawiam. Powinny być w piątek do wtorku będę miał już wszystko prócz okablowania . Edytowano 12 kwietnia 2017 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 No ok - poczekajmy z kablami i ewentualnymi uwagami do sprzętu do jutra. Jak jutro kupisz kurierem to powinieneś mieć na piątek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oki0721 Napisano 12 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 Kolumny zamówione , zobaczyłem recenzje i ich opinie w rankingu http://www.hi-fi.com.pl/pliki/systemowe/ranking.pdf dzięki czemu zamówiłem bez zawahania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 później już wszystko będzie zależało od odpowiedniego przygotowania akustycznego pokoju i dobrego ustawienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oki0721 Napisano 12 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 2 minuty temu, 1Ender napisał: później już wszystko będzie zależało od odpowiedniego przygotowania akustycznego pokoju i dobrego ustawienia. Planuję zakupić dobre pianki na ściany aby zapobiec odbijaniu się dźwięków (poza tym te pianki podobają mi się wizualnie) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 wstrzymaj się z piankami, najpierw posłuchaj "sote" tak jak masz przy optymalnym ustawieniu kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oki0721 Napisano 12 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 (edytowany) Pianki to tylko dodatek , który chcę zrealizować w przyszłości Edytowano 12 kwietnia 2017 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 Nie wszystko od razu ja nie mam żadnych pianek i szczerze powiem nie umiem Ci doradzić w kwestii doboru materiałów akustycznych, typu rozpraszacze, dyfuzory, itd Tu trzeba by było się zdać na naszych forumowych akustyków Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oki0721 Napisano 12 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 Czekam na dalsze instrukcje w celu doboru wzmacniacza , okablowania i dac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 (edytowany) Przypomnij źródło dźwięku tzn. z czego będzie "szła" muza? Edit: Zrób zdjęcia 4 ścian pokoju. Z opisem np. od wejścia, od okna, ściana na której postawię sprzęt itd. Najlepiej stojąc na taborecie z góry, tylko nie na krześle z kółkami . Edytowano 12 kwietnia 2017 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oki0721 Napisano 12 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 5 minut temu, 1Ender napisał: Przypomnij źródło dźwięku tzn. z czego będzie "szła" muza? Planowałem puszczać ją z telefonu, laptopa lub telewizora(zależy co będziesz najlepszym rozwiązaniem)mam wyjście optyczne w telewizorze, w karcie dźwiękowej do laptopa też Z czasem zdecyduję się na zakup odtwarzacza CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 Moim zdaniem telefon to najlepszy pomysł. Natomiast komputer, odtwarzacz CD, ewentualnie TV. Najlepiej w stosunku jakość/cena wychodzi odtwarzacz CD. Płyty są dość tanie. Czyli szukamy daca uniwersalnego z wejściem optycznym, Usb, ewentualnie koaksjalnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oki0721 Napisano 12 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 (edytowany) Możesz mi powiedzieć na jakiej zasadzie to musi działać ? Edytowano 12 kwietnia 2017 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 (edytowany) Odtwarzacz CD >>kabel 2xRCA-2xRCA do 60cm >> wzmacniacz TV>> k. optyk, SPDIF >> Dac >> k. 2xRCA-2xRCA ok. 120-150cm >> wzmacniacz Komp >> k. Usb - Usb drukarkowy max 3m >> Dac >> k. 2xRCA-2xRCA ok. 120-150cm >> wzmacniacz Edit: kable głośnikowe to tak 1,5m - 2,5m max w Twoim pokoju. 2,5mm2 OFC czysta miedź - używany. Edytowano 12 kwietnia 2017 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oki0721 Napisano 12 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 a co z telefonem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 Z telefonem nie eksperymentowałem, zazwyczaj można wyjść gniazdem słuchawkowym kabelkiem - mini jack- 2xRCA bezpośrednio na wzmak, jakość dźwięku - nie polecam. a jaki masz telefon i jakie gniazda, słuchawkowe i jakie jeszcze? Fiio robi jakieś daci z we wy na mini jack, ale w tym temacie nie podpowiem. Chyba że 2 daci, ale nie wiem czy to ma sens. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oki0721 Napisano 12 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 Telefon sobie odpuszczę w takim bądź razie Najlepiej wejście optyczne gdyż będę mógł sobie zmieniać między laptopem(posiadam zewnętrzną kartę dźwiękową z s/pdif) a telewizorem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2017 (edytowany) U mnie gra DacMagic 100 Cambridge Audio. Na pokładzie usb, 2x spdif. optyczny. Bardzo przyzwoity dac. Będziesz potrzebował kabel koaksjalny i optyk. Edit: A może dźwięk z karty będzie zadowalający i podłączysz sobie bezpośrednio do wzmaka? Tobie na początek wystarczy Fiio D03 - ma optyk i koaksjalny. Coś niewiele ponad 100 zł. Edytowano 12 kwietnia 2017 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2017 Najlepszym źródłem będzie w twoim przypadku dac. Ale nie dostaniesz go tak latwo. Musisz polować. Podłączenie z koniem zapewni najlepsze rezultaty. CD to także dobra opcja jednak tu tylko płytki i trzeba uważać aby kupić sprawny lub taki do którego są dostępne lasery. Co do wzmaka polecam śledzić, szukać musical fidelity lub NADa. Powinieneś coś znaleźć chodź to także może nieco zejść. Dobra opcja byłby także Pioneer 656 lub onkyo 8050. Chodź tu warto przeglądać oferty pod kątem stanu i ceny. Niestety ostatnio ceny bywają za drogie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2017 Przecież nad nie jest ostry. Np legendarny 3020. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 13 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2017 @S4Home szkoda, że nie masz żadnych nadów. Chętnie bym posłuchał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2017 Jak to nie mam jak mam. Starsze jeszcze mam. Z nowych kolejna dostawa po świętach. 3020 jeśli o niego ci chodzi to nie mam. Trochę starszych klocków się jeszcze gdzieś przewija ale jego już dawno nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oki0721 Napisano 13 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2017 Znalazłem tylko https://www.olx.pl/oferta/okazja-igla-wzmacniacz-nad-d3020-z-dac-cyfrowy-CID99-IDfG7Wh.html#54b68cc6b5 i inne NAD 3020i , jednak cena trochę wygórowana . CA a500 nie jest nigdzie dostępny. Jest również i pioneer http://allegro.pl/referencyjny-wzmacniacz-pioneer-a-656-gwarancja-i6769838496.html , onkyo jest dostępny tylko w cenie 1000+ . Teraz pytanie, pioneer czy CA ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oki0721 Napisano 13 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2017 Postaram się dogadać z gościem, jednak myślę dalej nad planem B. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts