Pajejek Napisano 8 marca 2017 Udostępnij Napisano 8 marca 2017 Witam. No tempa dzida jestem dlatego mnie matka z domu wyrzuciła i wy też się na mnie poznajcie bo odrazy mnie wywalić chcecie. Jakie kolumny stereo nowe polecacie do komputera w cenie od 500 do 1000 zl. Pokój ma powierzchnię 12m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajejek Napisano 8 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2017 Czekam na propozycję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 8 marca 2017 Udostępnij Napisano 8 marca 2017 To kolumny do kina domowego. Do tych kolumn stosuje się amplitunery AV(audio video) a nie wzmacniacze stereo - jesteś w złym dziale powinieneś pytać w dziale kina domowego.Napisz post jak należy poprzez edycję 1 Twojego zapytania.Przeczytaj temat z linku jak pytamy na tym forum.http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 8 marca 2017 Udostępnij Napisano 8 marca 2017 Cytat Jaki wzmacniacz kupić ? Cytat Chyba ze polecacie kupić inne kolumny + wzmacniacz, jestem otwarty Jak Ci nie zależy to niech wybierze Ci, lub poleci, Pan sprzedawca w sklepie, jesteś wprost idealnym klientem, zero wymagań Jak jednak zależy napisz czego oczekujesz od brzmienia , ....nie, lepiej najpierw zastanów się, czy chcesz sprzęt do muzyki, czyli zestaw stereo, czy jesteś fanem kina i efektów wtedy kino domowe. Bo na razie kogel-mogel, dajesz zdjęcie najtańszego b... zestawu kolumn do kina , a pytasz o wzmacniacz.Jak już zdecydujesz wtedy , napisz ile masz kasy na to, ile metrów ma salon i inne potrzebne fakty*( mamy to zgadywać ?, traktuj sprawę i innych poważnie), czyli to co w zakładce Pierwsze Posty http://forum.audio.com.pl/index.php?s=&...st&p=101636 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajejek Napisano 8 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2017 bo ja jestem zielony kolego w tych sprawach chce kupić kolumny do komputera nie oczekuję po nich jakiś cudów, chce żeby w miarę dobrze grały i miały fajny bass.pokój ma 12m2 a kwota jaka mogę na nie przeznaczyć to max 1000 zl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 8 marca 2017 Udostępnij Napisano 8 marca 2017 Kolego Pajejek pisał Ci Jacek75 pisałem i ja. Przeczytaj proszę, jak zakładać pierwsze posty, a później - pytaj. Czy może masz jakiś problem ze zrozumieniem? Po przeczytaniu -klikasz czerwony prostokąt z napisem EDYTUJ -> szybka edycja- na swój 1 lub drugi post i uzupełniasz o potrzebne informacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 marca 2017 Udostępnij Napisano 8 marca 2017 Dobrze że dodales czy polecamy inne bo byś kupił i narzekał.Jaki budżet na całe kino?Czy jednak stereo?Bo piszesz w tym dziale? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajejek Napisano 9 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2017 teraz dobrze ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 9 marca 2017 Udostępnij Napisano 9 marca 2017 Nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 9 marca 2017 Udostępnij Napisano 9 marca 2017 Kolego ludzie więcej danych podają jak wybierają sobie jabłka, lub gruszki na straganie mimo, że za dzień ich nie będzie i kupią sobie kolejne...Tak też traktujesz planowany zakup sprzętu, na zasadzie " jakoś będzie i tak jestem głuchy, a nawet jak nie jestem to kupię sobie za miesiąc inny" ?Zobacz jak można opisać potrzeby i to co się ma obecnie .Taki spis faktów i potrzeb pomoże nie tylko komuś kto zechce Ci pomóc, ale także ...Tobie... bo wierz mi świadomość tego co się chce, potrzebuje itd. bardzo pomaga w wyborze i potem zadowolenia z zakupu.... Przykład : http://forum.audio.com.pl/index.php?s=&...st&p=175476 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 9 marca 2017 Udostępnij Napisano 9 marca 2017 Kolega Pajejek jak widzę ma problemy z ..... , nie rozumie to co się do niego pisze. Chyba prościej nie można. Powiem Ci tak kolego idź do sklepu RTV - tam Ci "dobrze" doradzą i kup sobie jakąś mini wieżę i będziesz zadowolony.A do komputera głośniki np. Creative 2.1Odnoszę też wrażenia, Pajejek nic nie czyta z linków. Może problem jest z nieznajomością obsługi komputera? Może Pajejek to starsza osoba? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajejek Napisano 9 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2017 Dziadek chcący kupić prezent wnuczkowi na 18 urodziny, znając sklepy zostanę naciągnięty i kupie byle co. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 marca 2017 Udostępnij Napisano 10 marca 2017 No to czytaj co się pisze. Kolega wysłał ci linka co i jak masz napisać. Napisz jeszcze raz. Nie edytuj pierwszego postu bo nikt nie będzie się tam wracał. Odpisz po prostu pod spodem brakujące info i działamy. A nie wymieniamy oare dni nir potrzebne posty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 marca 2017 Udostępnij Napisano 10 marca 2017 Najlepiej skontaktować się z wnuczkiem i niech określi swoje preferencje, bo takie zakupy na siłe to może być "niezła wtopa". Kiedyś dostałem wieżę nie pamiętam na które urodziny może 18 i strasznie to grało. A może się okazać, że nie chce głośników tylko np. "kasę". I powie dziadek zabieraj to .... . Może konsultować zakup z wnuczkiem lub usiąść przy jednym komputerze i razem pisać. Wiem nie będzie niespodzianki, ale młodzież zazwyczaj jest bardziej kumata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 marca 2017 Udostępnij Napisano 10 marca 2017 Można zrobić chłopakowi prezent. Dziadek pewnie go zna. Ale my nie znamy obydwu. I tu leży szkopol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 marca 2017 Udostępnij Napisano 10 marca 2017 zaryzykowałbym coś takiego Miniwieża Yamaha Pianocraft RX-E100 + CDX-E100 + pilot - 440 złhttps://www.olx.pl/oferta/miniwieza-yamaha-...c348fe;promotedDo tego dac + monitory nie znamy chociażby powierzchni pokoju więc trudno rozmawiać o konkretnych kolumnach głośnikowych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajejek Napisano 10 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2017 Witam wszystkich,Streszczając podstawowe kwestie:1. Budżet to ok. 1 tys. na całość.2. Sprzęt ma być nowy bo to prezęt.3. Interesuje mnie zestaw stereo.4. Na chwilę obecną nie mam żadnego sprzętu towarzyszącego.5. Powierzchnia pokoju to ok. 12m2.6) Muzyka do której będzie używany zestaw:- filmowa- yt- rap 7. Od sprzętu oczekuję przede wszystkim w miarę dobrego grania.To by było na tyle.Mam nadzieję, że przy tych danych uda się coś doradzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 marca 2017 Udostępnij Napisano 10 marca 2017 W tym budżecie to bym widział jakąś mini wieżę z kolumnami + dac fiioEwentualnie coś naprawdę w ekstra stanie używanego (dużo lepsze granie) wzmacniacz + dac + monitoryOgólnie przy tym budżecie będzie ciężkoRap - czyli solidny bas, podkreślone bardziej skraje pasma i wyraźny środek ze względu na melodeklamacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajejek Napisano 10 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2017 możesz podlinkować jakiś przykład twojego proponowanego zestawu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 marca 2017 Udostępnij Napisano 10 marca 2017 Nowy?No to do wyboru masz mini wieże pioneera, Panasonica i znajdziesz na Allegro pewnie któregoś małego pianocrafta. Tyle. Wszystkie są ok. Wybierz ta która bardziej odpowiada ci wizualna. Dac do kompa wskazany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 marca 2017 Udostępnij Napisano 10 marca 2017 Gadaj z S4Home.Jeżeli jesteś np. rencistą, lub emeryt to można spróbować coś na raty przy jednoczesnej wpłacie jakiejś gotówki.Np. monitory używane, a wzmacniacz i dac nowy na raty.Bo tu naprawdę przy tym budżecie ciężko będzie.Może jakaś yamaha? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajejek Napisano 10 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2017 a takie zestawy jak na allegro są to do niczego się nie nadają ?http://allegro.pl/zestaw-stereo-gleboki-ba...6649267848.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 marca 2017 Udostępnij Napisano 10 marca 2017 VOICE KRAFT - omijaj szerokim łukiem, to tani chińczyk. Zdarza się też że kolumny tej firmy różnią się zasadniczo dźwiękiem, lewa gra inaczej niż prawa.Gadaj z S4Home.Jeżeli jesteś np. rencistą, lub emeryt to można spróbować coś na raty przy jednoczesnej wpłacie jakiejś gotówki.Np. monitory używane, a wzmacniacz i dac nowy na raty.Bo tu naprawdę przy tym budżecie ciężko będzie.Może jakaś yamaha? Coś co będzie miało .... "solidny bas, podkreślone bardziej skraje pasma i wyraźny środek ze względu na melodeklamacje (Rap)." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 marca 2017 Udostępnij Napisano 10 marca 2017 O nie. Nie kupuj takiego zestawu człowiekowi który ma więcej niż 17 lat.Raz dla niego to będzie obciach. Kolegom nie pokaże bo to takie wiesz no.... Marketowe. Dwa że taki człowiek zna już nieco świat coś tam słucha, pewnie jakieś słuchawki ma jak 99 procent narodu w tym wieku więc pozna że to gra słabo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajejek Napisano 10 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2017 no ale takie używane zestawy to są dobre. czy po pary miesiącach bd do wyrzucenia ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts