Stanisław Leszczński Napisano 21 marca 2017 Udostępnij Napisano 21 marca 2017 Witam. Mam następujący problem: po podłączeniu przewodem optycznym starszego amplitunera Pioneer VSX - D814 (nie ma HDMI) do TV Samsung UE50J5500 nie słychać dźwięku. Na amplitunerze mam przełączniki CD, Tuner,AUX itd, przełączam je, na telewizorze zmieniam listę głośników na wyjście optyczne/audio - nie działa. Podłączyłem do komputera z wyjściem optycznym i podobnie, nic nie słychać. Nie wiem co źle robię, nie mam pomysłu co dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasny Napisano 21 marca 2017 Udostępnij Napisano 21 marca 2017 W opcjach amplitunera konfiguruje się wejścia cyfrowe. Opyczne może być przyporządkowane pod TV, CD albo wyłączone. Sprawdź te ustawienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 marca 2017 Udostępnij Napisano 22 marca 2017 Dokładnie jak piszesz kolega wyżej tylko może napiszę jaśniej. Masz możliwość podpisywania wejść w amplitunerze. Więc wejdź w opcje input assigment lub podobna nazwę, później np TV i tam Zmień aby przypisane do tego było złącze optyka. Jeśli masz więcej niż jedno zwróć także uwagę na numerek. Powinno grać. To wszystko przy założeniu ,że optyk jest sprawny. W komputerze z kolei wejdź dodatkowo w panel sterowania i w opcjach dźwięk Zmień na digital output. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts