Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć

Potrzebujesz pomocy w doborze nowego sprzętu? Ułatw forumowiczom zadanie. Skorzystaj z wyszukiwarki, by przejrzeć podobne wątki, a jeśli nie znajdziesz ważnych dla siebie informacji, zakładając nowy temat, zastosuj się do poniższych wskazówek, które niegdyś opracował dla Was jeden z naszych nieocenionych moderatorów, czyli RoRo:

1. Zamieść post w odpowiedniej kategorii: kino domowe lub stereo.

2. Koniecznie napisz, jaką kwotą dysponujesz.

3. Powiedz, czy sprzęt ma być używany, czy nowy.

4. Napisz, jaki jest sprzęt towarzyszący - np. masz wzmacniacz XXX, szukasz kolumn podłogowych do 2 tysięcy.

5. Powiedz, jaka jest powierzchnia Twojego pokoju (rysunki mile widziane).

6. Poinformuj nas, czy chcesz kupić sprzęt i użytkować go przez kilka lat, czy też będziesz stopniowo rozbudowywać zestaw.

7. Powiedz, jakich funkcji oczekujesz od sprzętu, pod co będzie podłączony - np. konieczne jest w amplitunerze wejście cyfrowe optyczne/koaksjalne lub HDMI do podłączenia pod telewizor, albo gniazdo USB do odtwarzania plików w mp3.

8. Podaj miejsce zamieszkania (przebywania), bo często w odpowiedzi dostaniesz adresy miejsc sprzedaży konkretnego urządzenia.

I co ważne :D

9. Korzystaj ze znajomości zasad poprawnej polszczyzny, abyś został zrozumiany i dał sobie pomóc. Staraj się nie pisać niechlujnie i bez znaków interpunkcyjnych.

PAMIĘTAJ!

Na forum panuje ZAKAZ zamieszczania treści reklamowych. Konta z linkami reklamowanymi będą usuwane.

Bezwzględnie przestrzegamy też zasad kultury osobistej. Szanujemy się wzajemnie i nie dajemy ponosić emocjom. Konta użytkowników, którzy nie będą stosować się do tych zasad, po kilku ostrzeżeniach, zostaną zablokowane bądź usunięte.

Pozdrawiamy serdecznie,
Redakcja

PS1. Oto wersja rozszerzona powyższych wskazówek:

PS2. To bardzo ważne - kłótni unikamy :) Koniecznie z dźwiękiem.

• 5 months later...
Napisano

Witam

Jestem nowym uzytkownikiem I nie wiem za bardzo gdzie sie poradzic wiec pisze tutaj. Mam problem z doborem a wlasciwie wyborem miedzy zestawem z kolumnami podstawkowymi czy podlogowymi. Nakresle kilka zdan I prosze o wskazowki. Pomieszczenie prostokatne ok 45 m2 (8,1x5,5m) nad garazem zbudowane w taki sposob ze od podlogi (wykladzina dywanowa) mam scianke kolankowa do ok 140cm a potem z kazdej sciany ida skosy do ok 260cm. Typowa koperta u gory "zebrana" w niewielkiej powierzni sufit ok8m2. W kazdym narozniki zrobilem fragment powierzchni ok 25x35 cm na podwieszenie glosnikow a na srodku obu tych dluzszych scian pod oknem uchylnym wyprowadzilem kable pod aktywny subwoofer. Kable w naroznikach wypuscilrm na wysokosci 120 cm. Ufffff... napisalem co mialem napisac a, teraz mam dylemat czy kolumny podstawkowe a wlasciwie podwieszane wsparte subwooferem dadza jakis przyzwoity dzwiek do odsluchu muzyki (slucham rocka, metalu I o dziwo Depeche Mode a jaknie trzeba to I muzyke klubowa) a czasami bede chcial obejrzec jakis film czy koncert dvd. Kolumien podlogowych zeby zakryly wystajacy kabel na 120 cm praktycznie nie ma. Mam do dyspozycji badziewny zestaw yamahy htr 6030 z zestawem glosnikow ale to z pewnoscia nie da rady wiec pytam co mam (oczywiscie w normalnych pieniadzach) sobie sprawic zeby brzmialo w miare przyzwoicie I dosyc glosno jezeli najdzie mnie ochota. A I w jednym narozniku jest winda (podnosnik do motocykli I schody) wiec otwarta przestrzen ok 2,5x2m (studnia). Problem w tym ze jest to to jednak garaz wiec nie chcialbym przeginac paly z, wydatkiem. Sprzet moze byc oczywiscie uzywany. Dzieki za pomoc.

Napisano
23 godziny temu, Andrzej Masternak napisał:

Jestem nowym uzytkownikiem I nie wiem za bardzo gdzie sie poradzic wiec pisze tutaj.

Andrzej Masternak - witaj na Forum Audio.

To nie jest prawidłowy dział - więc napisz nowy wątek w dziale KINO DOMOWE (bo raczej chcesz zestaw do oglądania filmów niż do muzyki w STEREO) oraz podaj więcej szczegółów (zgodnie z "Pierwszymi postami" - bo nie podałeś np. ile pieniędzy możesz na to przeznaczyć).

Pozdrawiam
PS. Proszę używaj polskich znaków diakrytycznych!

• RoRo locked this topic
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...