Tomasz S. Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 Fajnie,że temat ogólny wrócił. Może moderacja przypnie go na górę jak temat o DACach ? Oszczędzi to pewnie zakładania wielu nowych wątków. @Sterpey jeżeli lubisz się bawić sprzętem to malina zdecydowanie, np z Digione. Jeżeli chcesz kupić, używać i mieć wszystko ładnie opakowane i z głowy to poniżej 2k masz np Onkyo ns6130 ,które spełnia wszystkie wymagania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 No tylko że tu już po temacie. Malina z Digione nie ma konkurencji. Jeśli kolega akceptuja wlasna konfiguracje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 U kolegi tak ale co chwilę pada pytanie jaki streamer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sterpey Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 Dnia 18.09.2020 o 07:35, Tomasz S. napisał: Fajnie,że temat ogólny wrócił. Może moderacja przypnie go na górę jak temat o DACach ? Oszczędzi to pewnie zakładania wielu nowych wątków. @Sterpey jeżeli lubisz się bawić sprzętem to malina zdecydowanie, np z Digione. Jeżeli chcesz kupić, używać i mieć wszystko ładnie opakowane i z głowy to poniżej 2k masz np Onkyo ns6130 ,które spełnia wszystkie wymagania. Dziękuję za odpowiedź. Tak, zamierzam wejść w RPi chociaż doceniam wygodę obsługi zamkniętych streamerów. Zastanawiam się teraz nad wariantami Raspberry Pi + Allo Digi One Raspberry Pi + Allo DigiOne Signature Materiałów na ten temat jest sporo w necie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 Nie miałem zwykłej wersji ale bardzo długo grałem na Digione Signature. Baaardzo fajny sprzęt. Dodatkowo dochodzi możliwość zabawy zasilaniem. Dosyć ciężko kupić taki player z rynku wtórnego bo bardzo szybko się sprzedają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 września 2020 Udostępnij Napisano 22 września 2020 A ja nie miałem Signature I tez byłem jestem zadowolony. Co nie kupisz bedzie dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kandid Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 moim zrodlem jest laptop Macbook Pro na MacOS oczywiscie. Uzywam Spotify i tidal na tym laptopie ale tez przegladarke Safari (np. Youtube czy nawet filmiki na Facebooku) oraz iTunes/Music/pliki. W jaki sposob to dobrze i bezprzewodowo w calosci wypluc na wzmacniacz? (czyli chodzi o takie jakby przeniesienie karty dzwiekowej w calosci, bezprzewodowo do wzmacniacza). Rozumiem, ze Malina z Digione mi tego nie ogarnie? Probowalem Airplay ale jest denerwujace opoznienie w tym co robie na laptopie (np. przesuwanie piosenki w Spotify) a dzwiekiem na wzmcniaczu/kolumnach. Czy mi sie wydaje czy pozostaje mi....Bluetooth tylko? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 Malina z systemem Volumio Ci to ogarnie. Możesz nawet puścić playlistę z telefonu na Spotify i ten telefon wyłączyć a muzyka z maliny dalej będzie sobie grać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kandid Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 no ale Volumio to jakis program z teco co widze w stylu Tidal / Spotify? Mi chodzi zeby wszystkie dzwieki z calego systemu MacOS przeniesc bezprzewodowo, bez opoznien (ktore sa niestety przy Airplay) i mozliwie bez strat (lossless) na wzmacniacz/kolumny. Czyli cokolwiek karta dzwiekowa pod MacOS mieli to ma pojsc na kolumny. Nie wiem, ale wydaje mi sie ze.......jeszcze nie ma takiego rozwiazania na rynku (co jest szokujace tak naprawde) i bede musial sie podpierac Bluetoothem w mozliwie najwyzszej jakosci (czyli AAC / AptX HD / LDAC) Czy moze sie myle? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 Witam Może coś takiego? https://support.apple.com/pl-pl/HT208279 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kandid Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 Siri / Airplay? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 Tak tam pisze Kiedyś używałem MacBook dawno temu wszystko się zmieniło! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 Czeg używasz do AirPlay? Mam tego sprzętu w domu trochę 🤣 ApleTV, AirportExpress ? Która wersja AppleTV? Kurde i nie mam opóźnień .... 😕 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Skoro źródłem jest jednak komp i tak chcesz zostawić to może DAC z dobrym USB? Jak Chord Qutest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kandid Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 DAC z USB? Czyli jednak nie da sie tego zrobic w ten sam sposob ale bez kabla tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 (edytowany) @Kandid ale czego używasz do AirPlay? Może problem jest w sieci bądź nie do końca zgodnym urządzeniu... Edytowano 16 października 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kandid Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 probowalem kilka roznych wzmaniaczy z wbudowanym Airplay i zawsze bylo opoznienie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 (edytowany) Ok mam AppleTV 3gen. nie zauważyłem opóźnień, AirPort Express 2gen.podobnie. Może przybliż o jakie opóźnienie Ci chodzi? Uzywam tej technologii od lat do streamowania także Video (F1TV, MotoGP, czasem z CDA, YouTube itd..) i nie mam żadnych problemów. Powiedz może więcej o co chodzi? Apple TV 4K też mam ale tamte podałem jako modele „obsolete” które dalej działają bez problemu. Ta AirportExpress ma fajne wyjście „Analog/Optical Audio Jack” podłączasz do wzmacniacza w zależności jakie masz wejścia i puszczasz muzę bez problemu. AppleTV 3gen. ma wyjście optyczne tez można je użyć do muzy. Te urządzenia się nie psują i można teraz kupić je w dobrych pieniądzach. Ja swoje mam od wielu lat. Edytowano 16 października 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts