Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam społeczność, mój pierwszy post na tym forum.

Chciałbym się dopytać o sens następującego połączenia:

głośniki: Microlab Solo 7C

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition

Żeby rozjaśnić sytuację, chciałbym zaktualizować cały swój zestaw audio dopięty do PC, chciałbym zainwestować w głośniki nie przekraczające ceny tych Microlabów i dokupić do nich jakąś kartę dźwiękową typu właśnie tego Cube'a, muzyka będzie odtwarzana z komputera i mam nadzieje, że będę mógł ominąć wbudowaną kartę dźwiękową całkowicie. Rozumiem, że podłączając na przykład tego DACa tak właśnie się stanie tak? Wybrałem Prodigy Cube bo z tego co rozumiem nie powinno być problemu z wpięciem do niego jednocześnie głośników i jakichś słuchawek.

Moje pytanie:

1. Jakie słuchawki mógłbym dokupić do tego DACa lub innego poleconego w miarę podobnej cenie? Słuchawki byłyby używane głównie do grania jako, że głośniki spełniałyby resztę zastosowań, nie potrzebuję słuchawek "gamingowych", potrzebuję słuchawek, które nadadzą się do dłuższych sesji, czyli wygodnych, z brzmieniem podobnym do większości słuchawek "gamingowych" czyli podbijającym lekko bas i wysokie tony, słuchawki bez mikrofonu, ponieważ mam mikrofon Reloop S-podcaster.

Edytowano przez Mateusz Bartkowiak