S4Home Napisano 26 lipca 2017 Udostępnij Napisano 26 lipca 2017 O panie. To ręce opadają. Masz dwa suby i takie lipne kolumny i mało basu wciąż. Opcje są 3 żadna nie powoduje dokupienie kolejnego suba! 1. Amplituner Samsunga to jednak szajsung i daje zły sygnał 2. Kolumny frontowe, więcej niż do wymiany 3. Akustyka Jak masz to teraz spięte? Jaki kabel? Jakie ustawienie w ampli? Skąd bierzesz filmy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gLp Napisano 26 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2017 (edytowany) Magnat podłączony pasywnie,m audio jakąś chinchą z targu. Cały sprzęt ustawiony jest na jednej ścianie (na przeciwnej ścianie bas jest taki, że nie słyszę co mówi kumpel siedzący obok,ale jak dla mnie to wciąż za mało). Co do ampli to wszystkie kolumny na large, pro logic II ,a crossover na 100hz, wszystko w matrixie. Filmy oglądam zazwyczaj online, ale to ma być oczywiście sub do muzyki (trap,rap,dubstep). Edytowano 26 lipca 2017 przez gLp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lipca 2017 Udostępnij Napisano 28 lipca 2017 No to wymień fronty na magnat 2002. Matrix to dziadostwo na tym nigdy nie uzyskasz dobrego dźwięku. Tym bardziej w muzyce. Możesz kupić sub za 3000 i tak nie zagra. Wymień fronty i muzyki słuchaj w stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gLp Napisano 28 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 lipca 2017 (edytowany) Na kolumnach w tej cenie raczej nie uzyskam tego sub-basu co z subwoofera także stereo odpada. A co do matrixa to suby i kolumny właśnie na nim najniżej schodzą z basem, a dźwięk jest w miare normalny i nie przypomina tłuczenia deską w metalową miednice Btw co myślicie o eltax atomic a-15 ? Edytowano 29 lipca 2017 przez gLp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2017 Ja uważam że to nic nie da. Tyle z mojej strony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gLp Napisano 1 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2017 (edytowany) Tzn że co ? Basu będzie nadal mało ? Edytowano 2 sierpnia 2017 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2017 Tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gLp Napisano 2 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2017 No do magnata jak mi doszedł m audio to było poczatkowo tego basu za dużo,ale już chyba do niego przywykłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PullUp Napisano 2 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2017 @gLp@gLp że tak zapytam, słyszysz jakąś muzykę pośród tego basu czy tylko sam bas? Jeżeli masz tyle subów i ciągle go za mało to najprawdopodobniej masz masz coś kiepsko ustawione, albo akustykę do bani albo pliki jakie odtwarzasz to kiepsko nagrane mp3 128 kbps. Może wszystko masz spięte lipnymi kablami? Wydaje mi się że najlepszą pomocą będzie wrzucenie zdjęcia Twojego systemu i jak to masz rozlokowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gLp Napisano 3 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2017 Basu jest mało tylko jak dla mnie,bo inni jak przychodzą to się pytają jak wytrzymuję takie trzęsienie flakami Wszystkie nuty jakie zasysam są w 320kbps albo flac, a co do rozstawu to http://imgur.com/lhOgc31 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gLp Napisano 6 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2017 Dnia 3 sierpnia 2017 o 15:45, gLp napisał: Basu jest mało tylko jak dla mnie,bo inni jak przychodzą to się pytają jak wytrzymuję takie trzęsienie flakami Wszystkie nuty jakie zasysam są w 320kbps albo flac, a co do rozstawu to http://imgur.com/lhOgc31 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordnaju Napisano 8 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2017 (edytowany) a co powiesz na earthquake suby sa od 999 zł na allegro a cena rosnie do ponad 6tyś i pozostaje jeszcze kwestia czy to uslyszysz i czy cie sasiedzi z domu nie wyrzuca widłami co do fotek to moze warto głośniki troche skierowac do srodka a nie ustawiac jak na scenie podczas koncertu a i jescze jedno podłacz suby kablem y uzyskasz wiecej basu z suba Edytowano 8 sierpnia 2017 przez lordnaju Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gLp Napisano 8 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2017 6 godzin temu, lordnaju napisał: a co powiesz na earthquake suby sa od 999 zł na allegro a cena rosnie do ponad 6tyś i pozostaje jeszcze kwestia czy to uslyszysz i czy cie sasiedzi z domu nie wyrzuca widłami co do fotek to moze warto głośniki troche skierowac do srodka a nie ustawiac jak na scenie podczas koncertu a i jescze jedno podłacz suby kablem y uzyskasz wiecej basu z suba M-audio jest podłączony chinchą podwójną,a magnat pasywnie Co do kabla to mógłbyś polecić jakiś tani a dobry kabel na Y i przy okazji czy rozdzielacz na Y taki nie pogorszy jakości dźwięku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordnaju Napisano 8 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2017 tez nad tym rozwiazaniem myslalem ale zawsze mozna wziasc do reki lutownice kupic wtyczke skrócic kabelek i dolutowac dodatkowa wtyczke zawsze mnie cieszyla wlasnoreczna robota niz pojscie na latwizne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2017 Jest milion gotowych kabli typu Y. Jest masę subwooferów w których podłączenie Y nic nie da bo i tak kanały są zmostkowane w środku. Strata na rozdzialce Y? Przecież to sygnał nisko poziomowy. Przyglądam się dalej temacie i widze że nie wytrzymasz bez kolejnego suba. Skoro masz już maudio i magnata to do kompletój voice krafta . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gLp Napisano 9 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2017 Pytam o przejścówke,bo już taką posiadam, a co do suba to już zamówiłem PURE ACOUSTICS RB SUB 1200. Co do voice krafta to nie wiem czy sobie żartujesz czy się poprostu pomyliłeś,bo gorszego g*wna od tego jeszcze nie słyszałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2017 No oczywiście że kpie. Taki temat tyle postów i pure Acoustic :):):) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gLp Napisano 10 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2017 7 godzin temu, S4Home napisał: No oczywiście że kpie. Taki temat tyle postów i pure Acoustic :):):) Gra na poziome magnata 300A więc raczej trafiony sub jak za tą kase Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordnaju Napisano 10 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2017 szkoda tylko ze moj wpis zostal pominiety ale pewnie przez to ze nik nie sluchal subów marki Earthquake przykre jest to ze w polsce kazda sztuka jest mniejwiecej 1000 zł drozsza iz na zachodzie i malo kto ma ja na sttanie tak do odsluchu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2017 A jest polski dystrybutor? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gLp Napisano 11 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2017 22 godziny temu, lordnaju napisał: szkoda tylko ze moj wpis zostal pominiety ale pewnie przez to ze nik nie sluchal subów marki Earthquake przykre jest to ze w polsce kazda sztuka jest mniejwiecej 1000 zł drozsza iz na zachodzie i malo kto ma ja na sttanie tak do odsluchu Pominąłem,bo to raczej nie mój próg cenowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordnaju Napisano 12 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2017 zerknij na ceny na ebay.pl oraz na allegro i mozesz sie pozytywnie zaskoczyć http://www.ebay.pl/itm/EarthquakeSound-CP-8-Powered-Subwoofer-Low-Profile-Ported-DOWN-FIRING-B-Stock-/282485003608?hash=item41c56b1558:g:bB4AAOSw4CFYoaK8 około 820 zł z wysyłką Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gLp Napisano 15 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2017 Dnia 12 sierpnia 2017 o 13:07, lordnaju napisał: zerknij na ceny na ebay.pl oraz na allegro i mozesz sie pozytywnie zaskoczyć http://www.ebay.pl/itm/EarthquakeSound-CP-8-Powered-Subwoofer-Low-Profile-Ported-DOWN-FIRING-B-Stock-/282485003608?hash=item41c56b1558:g:bB4AAOSw4CFYoaK8 około 820 zł z wysyłką Już kupiłem suba,ale może kiedyś zdecyduję się kupić coś droższego i może z tej firmy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2017 Zaznaczam że nie znam tego konkretnego modelu. Nie wrzucam wszystkich to jednego koszyka, ale Pioneer i Yamaha też mają taki cienki "leżący" model. I jest to po prostu dno, dna. Jeśli tu jest chociaż podobnie to już zostań przy tym co masz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gLp Napisano 16 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2017 Dnia 15 sierpnia 2017 o 13:09, S4Home napisał: Zaznaczam że nie znam tego konkretnego modelu. Nie wrzucam wszystkich to jednego koszyka, ale Pioneer i Yamaha też mają taki cienki "leżący" model. I jest to po prostu dno, dna. Jeśli tu jest chociaż podobnie to już zostań przy tym co masz. Tego syfu z 20cm przetwornikiem na bank bym nie kupił, bo jak dla mnie musi być ff żeby głośnik było widać jak pracuje i conajmniej 30cm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts