Amarokiee Napisano 28 lipca 2017 Napisano 28 lipca 2017 Witam, na wstepie uprzedzam ze brak polskich znakow zawdzieczam jezykowi angielskiemu w telefonie, prosze o wyrozumialosc Szukam sprzetu do komputera, ktory podola moim wymaganiom. Bardzo duzo gram na sluchawkach w CS:GO ale gdy chce posluchac muzyki wole to robic bez pocenia uszu. Lubie przelaczac sie przez AUXa bo jestem maniakiem komputerowym wiec muzyki slucham najczesciej nie z plyt chociaz mi sie zdarza, lecz z komputera. Gatunki od ciezkiego metalu(najwiecej), rock po hip-hop. Ciezko tez znalezc zloty srodek na tak odmienne gatunki. Zastanawiam sie nad dokupieniem karty dzwiekowej do konputera moze jest tu ktos kto ma taki zestaw wiec kazda pomoc w wyborze sprzetu mile widziana. Gdyby za to ktos potrzebowal pomocy przy skladaniu komputera to sie polecam :)) Odpisz, cytując
Angel Napisano 28 lipca 2017 Napisano 28 lipca 2017 Cześć. Napisz jak/na czym mają stać kolumny. Jaki będzie ich rozstaw, odległości od ścian bocznych i tylnej. Do metalu ogólnie trudno dobrać odpowiedni zestaw. A co dopiero za 600 zł. Ale spróbujemy. Lepszy jakościowo byłby set typu kolumny i klasyczny wzmacniacz stereo. Kartę dźwiękową musi Ci podpowiedzieć ktoś, kto się na nich zna. Bo mnie temat w ogóle nie interesuje. Mógłbym polecić jakiś DAC, ale trudno będzie o coś sensownego poniżej 300 zł. Odpisz, cytując
Amarokiee Napisano 28 lipca 2017 Autor Napisano 28 lipca 2017 Zawsze mialem zestaw stojacy na biurku i na poczatku o czyms takim myslalem. Moze byc cos innego i rozstaw moze byc w dwoch rogach pokoju czyli mniej wiecej po pol metra od sciany bocznej i tylnej a odstep pomiedzy kolumnami to jakies 4m. Nie musimy sie zmiescic w tym pulapie cenowym moze i byc 1k nie mam az tak ograniczonego budzetu uwielbiam ciezka muzyke i dobre brzmienie twardych riffow a takze cieple brzmienie solowek. Odpisz, cytując
1Ender Napisano 30 lipca 2017 Napisano 30 lipca 2017 Przeczytaj temat o podstawach akustyki takie ustawienie po rogach czy na biurku nie jest zbyt korzystne, ani dobre. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 1 sierpnia 2017 Napisano 1 sierpnia 2017 4m między kolumnami? I stoją na biurku? Możesz to rozrysowac? Ogólnie polecam bym ci monitory aktywne bliskiego pola. Ale to bardzo szeroki rozstaw. Nawet dla kolumn podlogowych. Zamieść schemat. Jeśli możesz ustawić kolumny w odległości 1-1.5 od siebie to poszedł bym w aktywne monitory. Odpisz, cytując
Recommended Posts