sqbanczyk Napisano 29 lipca 2017 Udostępnij Napisano 29 lipca 2017 Witam, Mam pytanie ,jaki amplituner marki Harman wybrać do kolumn JBL Northridge E80, z tego co wyczytałem w internecie to najlepsze połączenie tych dwóch marek poniewaz współpracuja ze sobą.Kwota 2000zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 29 lipca 2017 Udostępnij Napisano 29 lipca 2017 Zaskakującym byłoby jeśli koncern produkujący kolumny, wzmacniacze, amplitunery itd. sugerował elementy jakiejś innej marki... Strzeliłby sobie w kolano;) Niemniej faktycznie mając słabe rozeznanie w sprzęcie i co jak gra, można dokonać takiego połączenia. Nie chodzi jednak o to, że urządzenia innej marki nie współpracowały (jak to określiłeś) z np. Jblami, bo współpracowały by bardzo dobrze, bardziej chodzi o to że brzmienie Jbl i HK jakoś się uzupełnia ( choć oczywiście zależy czego się oczekuje) . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqbanczyk Napisano 29 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2017 (edytowany) "Choć oczywiscie zalezy czego sie oczekuje" co masz na mysli? obecnie kolumny ( E80,2x E30,EC35) sa podlaczone pod sony str-db940 do komputera stacjonarnego przez kabel optyczny, sprzet glownie sluzy do słuchania wszelkiego rodzaju muzyki (rap,hip-hop,heavy metal,rock,regge,dnb ), gier oraz filmów. Dzis u znajomego słuchałem tych kolum podlaczonych pod Pioneer vsx-930 i jakos ten dzwiek mi nie odpowiadał za duzo było w nich góry.Szukam takiego ampli zeby mial Bluetooth,WI-FI,wejscie usb z przodu, 5.1 lub 7.0, oraz Auto Format Decode Edytowano 29 lipca 2017 przez sqbanczyk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 29 lipca 2017 Udostępnij Napisano 29 lipca 2017 38 minut temu, sqbanczyk napisał: "Choć oczywiscie zalezy czego sie oczekuje" co masz na mysli? Piszesz o zestawie audio( kolumny i amplituner), więc mam na myśli wyłącznie brzmienie jakiego się oczekuje wybierając taki czy inny zestaw. JBL mają sporo góry, z basem jak na gabaryty średnio, Pioneer góry ma sporo, oba grają nieco twardo i wyszło jak słyszałeś. H&K gra nieco plastyczniej niż np Pioneer Generalnie myślałem, że pytasz o jakiś stereofoniczny HK bo w 1 poście wymieniłeś tylko te E80, bo są miłośnicy HK, zwłaszcza starszych. Tymczasem chcesz HK jako kino domowe, hmm, nie wiem nie chcę się wypowiadać , ale Hk jakoś tu nie przoduje. Minimalnie podobny brzmieniowo ( nie znaczy taki sam) to coś Denona, pytanie czy za 2 tys kupisz fajny (nowy) amplituner kinowy z nastawieniem na muzykę ( bo filmy wymieniłeś na końcu) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqbanczyk Napisano 30 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 lipca 2017 (edytowany) W takim razie co polecasz? zeby dzwiek nie był plastyczny ani sztuczny, do 2500zł moge wydac na ampli Ten sony co mam naprawde fajnie gra i dzwiek z niego mi sie podoba a co powiesz o tym ampli SONY STR-DN1070 czy bedzie dobry do tych JBL ,z czasem bede dokupywał subwoofer Edytowano 4 sierpnia 2017 przez RoRo Korzystaj z funkcji EDYTUJ by uzupełnić swój post - zamiast pisać swoje posty jeden po drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2017 Witaj Oczywiście tak. Harman i jbl to jedna marka zresztą należąca do Samsunga. Robią urządzenia spójne i dobrze razem grające. Ale wszystkie amplituner harmana od paru lat są po prostu ....... Słabe. W tej kwocie zdecydowanie onkyo 656. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts