sqbanczyk #1 Napisano 29 lipca 2017 Witam, Mam pytanie ,jaki amplituner marki Harman wybrać do kolumn JBL Northridge E80, z tego co wyczytałem w internecie to najlepsze połączenie tych dwóch marek poniewaz współpracuja ze sobą.Kwota 2000zł Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 29 lipca 2017 Zaskakującym byłoby jeśli koncern produkujący kolumny, wzmacniacze, amplitunery itd. sugerował elementy jakiejś innej marki... Strzeliłby sobie w kolano;) Niemniej faktycznie mając słabe rozeznanie w sprzęcie i co jak gra, można dokonać takiego połączenia. Nie chodzi jednak o to, że urządzenia innej marki nie współpracowały (jak to określiłeś) z np. Jblami, bo współpracowały by bardzo dobrze, bardziej chodzi o to że brzmienie Jbl i HK jakoś się uzupełnia ( choć oczywiście zależy czego się oczekuje) . Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sqbanczyk #3 Napisano 29 lipca 2017 (edytowany) "Choć oczywiscie zalezy czego sie oczekuje" co masz na mysli? obecnie kolumny ( E80,2x E30,EC35) sa podlaczone pod sony str-db940 do komputera stacjonarnego przez kabel optyczny, sprzet glownie sluzy do słuchania wszelkiego rodzaju muzyki (rap,hip-hop,heavy metal,rock,regge,dnb ), gier oraz filmów. Dzis u znajomego słuchałem tych kolum podlaczonych pod Pioneer vsx-930 i jakos ten dzwiek mi nie odpowiadał za duzo było w nich góry.Szukam takiego ampli zeby mial Bluetooth,WI-FI,wejscie usb z przodu, 5.1 lub 7.0, oraz Auto Format Decode Edytowano 29 lipca 2017 przez sqbanczyk Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #4 Napisano 29 lipca 2017 38 minut temu, sqbanczyk napisał: "Choć oczywiscie zalezy czego sie oczekuje" co masz na mysli? Piszesz o zestawie audio( kolumny i amplituner), więc mam na myśli wyłącznie brzmienie jakiego się oczekuje wybierając taki czy inny zestaw. JBL mają sporo góry, z basem jak na gabaryty średnio, Pioneer góry ma sporo, oba grają nieco twardo i wyszło jak słyszałeś. H&K gra nieco plastyczniej niż np Pioneer Generalnie myślałem, że pytasz o jakiś stereofoniczny HK bo w 1 poście wymieniłeś tylko te E80, bo są miłośnicy HK, zwłaszcza starszych. Tymczasem chcesz HK jako kino domowe, hmm, nie wiem nie chcę się wypowiadać , ale Hk jakoś tu nie przoduje. Minimalnie podobny brzmieniowo ( nie znaczy taki sam) to coś Denona, pytanie czy za 2 tys kupisz fajny (nowy) amplituner kinowy z nastawieniem na muzykę ( bo filmy wymieniłeś na końcu) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sqbanczyk #5 Napisano 30 lipca 2017 (edytowany) W takim razie co polecasz? zeby dzwiek nie był plastyczny ani sztuczny, do 2500zł moge wydac na ampli Ten sony co mam naprawde fajnie gra i dzwiek z niego mi sie podoba a co powiesz o tym ampli SONY STR-DN1070 czy bedzie dobry do tych JBL ,z czasem bede dokupywał subwoofer Edytowano 4 sierpnia 2017 przez RoRo Korzystaj z funkcji EDYTUJ by uzupełnić swój post - zamiast pisać swoje posty jeden po drugim. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 1 sierpnia 2017 Witaj Oczywiście tak. Harman i jbl to jedna marka zresztą należąca do Samsunga. Robią urządzenia spójne i dobrze razem grające. Ale wszystkie amplituner harmana od paru lat są po prostu ....... Słabe. W tej kwocie zdecydowanie onkyo 656. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach