Krzysztof Kulesz Napisano 23 września 2017 Udostępnij Napisano 23 września 2017 Witam Panowie i Panie szukam ampitunera do SALON 60M2 + głośniki B@W 303,309,LCR3+ASW300 . ew. rozbudowa do atmosa. Amplituner w miarę budżetowy z funkcją sieciową do 2000zł +-500 zł jak bym się zmieścił w coś naprawdę fajnego w 3000 zł było by dobrze. Coś co pociągnie te kolumny bez specjalnego spadku na mocy i jakości .10% imprezy domowe, 30% muzyka ,60% filmy.(mam nadzieję że proporcje się kiedys zmienią). Chciałem Yamahe RX-V 483 ale panowie w salonie że za słaby ,Denon 2400 na styku mocy i drogi mo nowy model .Wizualnie marantz ale cena średnio 30% droższy w podobnej specyfikacji . Nie musi to być model tego roczny ale by miał obsługę jakiś spoty czy innych. Cena mnie determinuję nie że bym nie mógł ale po co (droga w górę nie ma końca !) W salonach różnie w zależności czym handlują . Poproszę o radę bo już mętlik w głowie Kris Gdańsk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Masz do dyspozycji tylko Denon x2400, Yamaha 683 i Onkyo 676. Do bowersow obstawial bym denona. Jako amplituner sam w sobie obstawial bym yamahe. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZESIO1255 Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Do 3 tysięcy to ciężko będzie coś sensownego do tych kolumn wybrać. Bardziej polecał bym jakiś sprzęt używany np Onkyo TX-RZ800 ! Cena może jest trochę większa ale ten amplituner będzie robił dobrą robotę.https://www.olx.pl/oferta/onkyo-tx-rz800-czarny-amplituner-poznan-gwarancja-CID99-IDoGwC6.html#13c8ab3115 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Jeśli używany to faktycznie szukaj z gwarancją!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kulesz Napisano 25 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2017 2 godziny temu, S4Home napisał: Masz do dyspozycji tylko Denon x2400, Yamaha 683 i Onkyo 676. Do bowersow obstawial bym denona. Jako amplituner sam w sobie obstawial bym yamahe. Pozdrawiam Dziękuję za odpowiedż podpowiedź , faktycznie oscyluję między : Denon x2400, Yamaha 683 a najbardziej marantza SR5012 ale 1000zł więcej , warto dopłacić hmm ?! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Warto. Bo to wyższy model od tamtych. Ale to przechodzisz już w inny pułap znowu. Anthem, Onkyo 820. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturek Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 (edytowany) Nie wiem jak w obecnej serii, ale kiedyś różnica miedzy Sr50XX a SR60XX była dość sporo nie tylko w cenie, ale i w jakości dźwięku. W przypadku Marantza rozważ, czy nie warto kupić lepiej SR6011, będzie podobna cena jak za nowość - 5012. Możliwości rozbudowy też zupełnie inne. Edytowano 25 września 2017 przez sturek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 września 2017 Udostępnij Napisano 26 września 2017 Nadal tak jest. Tylko jak zauważyłem wcześniej zaczynamy wchodzić w zupełnie inna półkę cenową niż pierwotnie zakładano. Więc autorze wątku, oświeć nas w czym szukamy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturek Napisano 26 września 2017 Udostępnij Napisano 26 września 2017 (edytowany) Powiem tak, błąkałem się w niższej kategorii cenowej był Marantz Sr4002, Denon 1811, Harman 360. Sr6006 jest moim czwartym amplitunerem kina domowego i dopiero on dał mi ukojenie. Dlatego warto uczyć się na błędach, najlepiej nie swoich ?. A jak kupować to raz a porządnie. Nawet coś używanego, choć z gwarancją. Choć widziałem że cena 5012 i 6011 jest w tej chwili taka sama w q21. Edytowano 26 września 2017 przez sturek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 września 2017 Udostępnij Napisano 26 września 2017 No tu akurat wybór prosty Także doradzam starszego 6011 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kulesz Napisano 27 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2017 Dnia 25.09.2017 o 18:04, sturek napisał: Nie wiem jak w obecnej serii, ale kiedyś różnica miedzy Sr50XX a SR60XX była dość sporo nie tylko w cenie, ale i w jakości dźwięku. W przypadku Marantza rozważ, czy nie warto kupić lepiej SR6011, będzie podobna cena jak za nowość - 5012. Możliwości rozbudowy też zupełnie inne. No tak ale SR6011 bez funkcji heos niestety a ta przydatna w pietrowym domku . Obracamy się w w kregu amplitunera z funkcją sieciowa HEOS ew. MUSICCAST wiem że muzycznie są i lepsze tak jak proponowane Onkio 820 czy SR6011 ale bez funkcji. Po postach podniosłem w myśl zasady raz a dobrze do raz a lepiej skłonny byłem na SR5012 jakośc i wizualność jest hmm optymalna no funkcja sieciowa . Yamaha MusicCast RX-V781 też mocą i jakością dźwięku i systemem był by odpowiedni choć sam nie wiem . Mała powiedź czy bardziej W HEOS czy też MUSICCAST Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturek Napisano 27 września 2017 Udostępnij Napisano 27 września 2017 A miał być salon 60m2 i rozbudowa do Atmosa... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kulesz Napisano 27 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2017 1 godzinę temu, sturek napisał: A miał być salon 60m2 i rozbudowa do Atmosa... hmm no i chyba jest ! Yamaha MusicCast RX-V781 naprzykład ma jak i MusicCast RX-V683 również i donek maja atmosa , ale miło by było mieć dostęp z sypialni czy pięterka do zasobów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2017 Udostępnij Napisano 28 września 2017 Denek ma jedno i drugie. Z marantza faktycznie musiał byś iść w nowszy model Yamaha od modelu 683. A Onkyo 820 ma dts Play fi. Wtedy nie zamykasz się na konkretną markę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kulesz Napisano 7 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2017 Dziękuję za porady , temat do zamknięcia kupiona Yamaha RX-A870 mam nadzieję że dobry wybór . Pozdrawiam forum Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 Też.mam taka nadzieję ? To może jak już go będziesz miał to napisz czy spełnił twoje oczekiwania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts