Arczik81 Napisano 23 września 2017 Udostępnij Napisano 23 września 2017 Witam wszystkich na forum. Zwracam się do Was z prośba o pomoc w złożeniu fajnie grającego kina domowego. Mam już dosyć zwykłych zestawów i chce lepszego dźwięku, obecnie posiadam zestaw Sony BDV-E4100 Chodzi mi o kompletne kino czyli dobranie głośników 5.1, blu-ray, amplituner itd. firmy jakie biorę pod uwagę to Onkyo, Denon, Yamaha ale proszę o każde propozycje. Na zestaw chciałbym wydać ok 5-7tys i zależy mi na dobrym dźwięku. Z góry dziękuje za wszystkie propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZESIO1255 Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 W tym budżecie to polecał bym np: Fronty: Heco Music Style 900 Tyły: Heco Music Style 200 Centralny: Heco Music Style Center 2 Sub: Heco Music Style Sub 25 A Elektronika: Onkyo TX-NR656 Kolumny jak za te pieniądze to grają świetnie ciepłe dynamiczne brzmienie i wielki plus za wygląda! Co do Onkyo to wątpię że dostaniesz coś lepszego za tą kasę niż 656. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Witaj Opcja heco plus onkyo to jedna możliwość. Pamiętaj jednak o subie. Druga opcja to Yamaha 683 z kolumnami zensor 7 oczywiście cały set. Akurat tu można by zastosować inny sub niż od kompletu. Podjedz do nas na odsłuch lub weź od nas sprzęt do testów domowych Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Dzień dobry. Biorąc pod uwagę Twoje preferencje, system złożyłbym na bazie elektroniki Onkyo TX-NR656 i BD-SP353. To nowoczesny system, bogato wyposażony i uniwersalny brzmieniowo. W swoim budżecie to moim zdaniem zdecydowanie najlepsze rozwiązanie. Jako alternatywa można spojrzeć na amplituner Yamaha RX-V681. Kwestia kolumn - nie znalazłem w Twoim opisie wielkości salonu, zakładam ze jest to 20-30m2. Na pewno bardzo ciekawą opcją jest Dali Zensor 7/1/Vokal, jako alternatywa spójrz także na Tannoy Mercury 7.4 / 7.1 / 7.c oraz świetne brytyjskie Q Acoustics QA 3050 Set. Każdy z powyższych zestawów poza dźwiękiem kinowym, zapewni bardzo dobrą jakość stereo i dużą uniwersalność. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. Poza wymienionymi powyżej produktami, w naszym salonie masz do dyspozycji dziesiątki urządzeń i kolumn, które w komfortowych warunkach możesz posłuchać i porównać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts