Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich na forum. 

Zwracam się do Was z prośba o pomoc w złożeniu fajnie grającego kina domowego. Mam już dosyć zwykłych zestawów i chce lepszego dźwięku, obecnie posiadam zestaw Sony BDV-E4100  

Chodzi mi o kompletne kino czyli dobranie głośników 5.1, blu-ray, amplituner itd.

firmy jakie biorę pod uwagę to Onkyo, Denon, Yamaha ale proszę o każde propozycje. 

Na zestaw chciałbym wydać ok 5-7tys i zależy mi na dobrym dźwięku. 

Z góry dziękuje za wszystkie propozycje. 

Napisano

W tym budżecie to polecał bym np:

Fronty:
Heco Music Style 900

Tyły:
Heco Music Style 200

Centralny:
Heco Music Style Center 2

Sub:
Heco Music Style Sub 25 A

Elektronika:
Onkyo TX-NR656

Kolumny jak za te pieniądze to grają świetnie ciepłe dynamiczne brzmienie i wielki plus za wygląda!
Co do Onkyo to wątpię że dostaniesz coś lepszego za tą kasę niż 656.

Pozdrawiam.

Napisano

Witaj

Opcja heco plus onkyo to jedna możliwość.

Pamiętaj jednak o subie.

Druga opcja to Yamaha 683 z kolumnami zensor 7 oczywiście cały set. 

Akurat tu można by zastosować inny sub niż od kompletu.

Podjedz do nas na odsłuch lub weź od nas sprzęt do testów domowych :)

Pozdrawiam

Napisano

Dzień dobry.

Biorąc pod uwagę Twoje preferencje, system złożyłbym na bazie elektroniki Onkyo TX-NR656 i BD-SP353. To nowoczesny system, bogato wyposażony i uniwersalny brzmieniowo. W swoim budżecie to moim zdaniem zdecydowanie najlepsze rozwiązanie. Jako alternatywa można spojrzeć na amplituner Yamaha RX-V681.

Kwestia kolumn - nie znalazłem w Twoim opisie wielkości salonu, zakładam ze jest to 20-30m2. Na pewno bardzo ciekawą opcją jest Dali Zensor 7/1/Vokal, jako alternatywa spójrz także na Tannoy Mercury 7.4 / 7.1 / 7.c oraz świetne brytyjskie Q Acoustics QA 3050 Set. Każdy z powyższych zestawów poza dźwiękiem kinowym, zapewni bardzo dobrą jakość stereo i dużą uniwersalność.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. Poza wymienionymi powyżej produktami, w naszym salonie masz do dyspozycji dziesiątki urządzeń i kolumn, które w komfortowych warunkach możesz posłuchać i porównać.