marcin-1981 Napisano 3 października 2017 Udostępnij Napisano 3 października 2017 Witam Chce sobie złożyć kino domowe, podzespoły samemu dobrać: amplituner do 2500zł głośniki: na początek 2 przednie kolumny do 800zł. Pokój 20m2, mieszkanie w bloku, głównie oglądanie filmów i słuchanie muzyki. Myślałem o takich podzespołach: amplituner: Yamaha MusicCast RX-V681, Denon AVR-X2300W, Denon AVR-X2400H kolumny: MAGNAT SUPREME 802 Jakieś rady do składanie samemu zestawu i do konkretnych podzespołów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 października 2017 Udostępnij Napisano 3 października 2017 Ampli do 2.5 a kolumny do 800? To nie zagra. Amplituner ok na początek x2400, Onkyo 676 może być ale kolumny to minimum 1.5k Chyba że szukamy coś używanego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin-1981 Napisano 3 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2017 Ja rozumiem że najlepiej mieć 10k i kupić super sprzęt. Chodzi o to że mam taką kwotę jak napisałem i chciałem kupić amplituner i 2 kolumny. Nie mam więcej i nie mogę kupić wszystkiego z najwyższej półki stąd taki dobór podzespołów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 października 2017 Udostępnij Napisano 4 października 2017 Rozumiem. Ale to zejdzie z modelu amplitunera. Yamaha 481, Denon x1300 może Onkyo 656 jak się nadszarpniesz. A po prostu lepsze kolumny. Lepiej na tym wyjdziesz. Druga sprawa to kiedy kupisz resztę kolumn? Bo jeśli za 5 lat to lepiej jest isc w amplituner stereo który dostaniesz dużo taniej lepiej grający. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin-1981 Napisano 6 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2017 Co polecasz z amplitunerów stereo w takim razie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 7 października 2017 Udostępnij Napisano 7 października 2017 (edytowany) Cześć to rozumiem, że budżet mamy 3300-3500 zł? To ja widzę 2 opcje, oczywiście jeżeli funkcje sieciowe są niezbedne. Amplituner stereo z funkcjami sieci + kolumny głośnikowe lub klasyczny wzmacniacz stereo + streamer + kolumny. Budżet się podzieli w zależności od Twoich potrzeb. W tym niewielkim budżecie widziałbym tylko używane audio. Po pierwsze duża lepsza jakość odtwarzanej muzyki ( przynajmniej o klasę wyżej, jak nie dwie ), po drugie przy odsprzedaży nie tracisz zbyt wiele lub wcale, a czasem może bilans wyjść na plus. Warto się nad tym zastanowić. Oczywiście nikt Cię nie zmusi do zakupu "używek". Zrobisz jak uważasz. Napisz co ma być źródłem, tzn. z czego będziesz "puszczał" muzykę - odtwarzacz CD, komputer, gramofon, radio analogowe (internetowe) itd. Napisz co już masz z audio - wymień marki i modele. Do 20 m2 sprawdzą się małe podłogówki jak i kolumny podstawkowe/monitory, ale trzeba doliczyć zakup stendów. Napisz też o swoich oczekiwaniach brzmieniowych i jakiej muzyki słuchasz. Wymień gatunki i zespoły. Dobrze by było jakbyś wkleił rysunek pokoju. Pozdrawiam Edytowano 7 października 2017 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 Pioneer sxn30 Onkyo 8250, Yamaha rn602 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts