Skocz do zawartości

Prośba w doborze Wzmacniacza i kolumn

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów, mam do was serdeczną prośbę, pomóżcie mi wybrać coś w miarę rozsądnego.

1) Ile pieniędzy mogę przeznaczyć na sprzęt ?

max 3000zł

2) Czy sprzęt ma być nowy, czy używany.

wolał bym nowy ale może być też używany

3) Czy sprzęt ma być stereo/kino domowe/analog/itp.?

Stereo

4) Jaki jest sprzęt towarzyszący

Denon DCD-710 AE

5) Jaka jest powierzchnia pokoju ?

24 m2 Kształt kwadratu

6) Jakiej muzyki słucham

Heavy Metal, Hard Rock, Rock lata 60, 70, 80

7) Czy to zakup jednorazowy czy w przyszłości będzie rozwijany ?

Raczej na kilka lat :)

8) Jakich funkcji oczekuję od sprzętu ?

W wzmacniaczu możliwości podłączenia sygnału z kilku źródeł, dobrze żeby też był w miarę dynamiczny.

Co do wzmacniacza, rozglądałem się troszkę i zastanawiam się nad Denonem PMA-720AE

Ale jeśli chodzi o kolumny to przyznam się że nie bardzo wiem co wybrać.

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Napisano

Witaj,

Jeśli nowy to nie 720 tylko Pioneer a30 oraz heco music style 500 lub indiana linę tesi 560.

A jeśli używany to wybór jest szerszy.

Tu fajnie by było jakbyś odsłuchał czego kolwiek i wrócił do nas, to nam się podobało a to i to nie.

Napisano

Dzięki za odpowiedz i propozycję sprzętu. Wzmacniacz mi odpowiada, co do kolumn mam zagwozdkę, bo z tego co się zorientowałem to razem z wzmacniaczem wyniesie mnie to koło 4300 zł.

co przekracza mój obecny budżet. I teraz, poczekać i dozbierać jeszcze, czy szukać czegoś w mniejszych pieniądzach, znajdzie się coś sensownego do podanego budżetu ?

Możesz coś zaproponować z segmentu używanego ?

Napisano

Dzień dobry.

Biorąc pod uwagę Twoje preferencje oraz wielkość salonu, zdecydowanie polecam zestaw, oparty na dedykowanym do Twojego odtwarzacza wzmacniaczu Denon PMA-720AE oraz kolumnach Pylon Audio Pearl 25 lub STX Electrino 250. Obydwie konstrukcje oferują mocny, szybki i dynamiczńy dźwięk. Pylon Audio to brzmienie trochę spokojniejsze, bardziej ciepłe, plastyczne. STX bardziej eksponuje skrajne pasma,

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. 

Napisano
16 godzin temu, Modano napisał:

Dzięki za odpowiedz i propozycję sprzętu. Wzmacniacz mi odpowiada, co do kolumn mam zagwozdkę, bo z tego co się zorientowałem to razem z wzmacniaczem wyniesie mnie to koło 4300 zł.

co przekracza mój obecny budżet. I teraz, poczekać i dozbierać jeszcze, czy szukać czegoś w mniejszych pieniądzach, znajdzie się coś sensownego do podanego budżetu ?

Możesz coś zaproponować z segmentu używanego ?

Kolega pisz do mnie o cenę. Nie martw się błahostkami. Szkoda życia :)